Het was het NSZ dat de kat zaterdag de bel aanbond. De organisatie stelde dat zes op de tien handelaars de solden liever later zouden zien beginnen: van 1 tot en met 28 februari, in plaats van de huidige solden in januari, en van 1 tot en met 31 augustus, in plaats van juli nu. De afgelopen vijf jaar waren de solden zelden succesvol, zegt NSZ, en een van de voornaamste oorzaken daarvan was het weer. "Tijdens de zomersolden was het dikwijls te fris, te regenachtig of dan weer veel te warm, terwijl januari vooral herfstig weer bracht, met veel regen en wind. De echte zomer of winter liet zich pas een maand later voelen."

Bij Unizo klinkt het dat men nog aan het aftoetsen is bij de betrokken sectoren. "We weten dat een bepaald deel van de modedetailhandel vragende partij is, maar andere sectoren denken daar helemaal anders over, bijvoorbeeld iemand die een kachel wil verkopen in de solden", zegt Unizowoordvoerder Filip Horemans. "Er is dus nog geen eenduidigheid", aldus Horemans, die daar aan toevoegt dat Unizo samen met Comeos en het kabinet van minister Kris Peeters overlegt over de kwestie.

In Het Nieuwsblad zegt Peeters daarover zaterdag: "Ik ben al enige tijd met enkele handelsorganisaties in contact die hun leden hierover gaan bevragen. Als het voorstel breed wordt gedragen, ben ik bereid dit verder te onderzoeken en een verschuiving te overwegen". (Belga/JH/VTM)

Het was het NSZ dat de kat zaterdag de bel aanbond. De organisatie stelde dat zes op de tien handelaars de solden liever later zouden zien beginnen: van 1 tot en met 28 februari, in plaats van de huidige solden in januari, en van 1 tot en met 31 augustus, in plaats van juli nu. De afgelopen vijf jaar waren de solden zelden succesvol, zegt NSZ, en een van de voornaamste oorzaken daarvan was het weer. "Tijdens de zomersolden was het dikwijls te fris, te regenachtig of dan weer veel te warm, terwijl januari vooral herfstig weer bracht, met veel regen en wind. De echte zomer of winter liet zich pas een maand later voelen." Bij Unizo klinkt het dat men nog aan het aftoetsen is bij de betrokken sectoren. "We weten dat een bepaald deel van de modedetailhandel vragende partij is, maar andere sectoren denken daar helemaal anders over, bijvoorbeeld iemand die een kachel wil verkopen in de solden", zegt Unizowoordvoerder Filip Horemans. "Er is dus nog geen eenduidigheid", aldus Horemans, die daar aan toevoegt dat Unizo samen met Comeos en het kabinet van minister Kris Peeters overlegt over de kwestie. In Het Nieuwsblad zegt Peeters daarover zaterdag: "Ik ben al enige tijd met enkele handelsorganisaties in contact die hun leden hierover gaan bevragen. Als het voorstel breed wordt gedragen, ben ik bereid dit verder te onderzoeken en een verschuiving te overwegen". (Belga/JH/VTM)