Netflixen op uw laptop: tips voor een betere kijkervaring

© DINO
Roel Van Espen medewerker Trends

Netflix haalde het afgelopen kwartaal minder nieuwe klanten binnen dan verwacht, maar telt wereldwijd nog altijd meer dan 150 miljoen abonnees. De volgende add-ons zorgen voor extra kijkplezier in uw browser.

Objectieve beoordelingen bekijken

Netflix geeft suggesties op basis van uw kijkgeschiedenis en beoordelingen. Wilt u zich bij uw keuze graag laten leiden door een objectieve bron, dan kunt u RateFlix in uw Chrome-browser installeren. Die extensie toont ook ratings van de Internet Movie Database (IMDb), dé referentie voor serie- en filminformatie. U kunt daarop zelfs doorklikken voor meer details. Zoekt u specifiek naar films, dan krijgt u vaak ook de beoordelingen van Rotten Tomatoes en Metacritic te zien. Een vergelijking tussen die bronnen vindt u hier.

Zoeken in verborgen categorieën

Bent u niet helemaal tevreden over de zoekfunctie van Netflix? Overweeg dan de extensie FindFlix voor Chrome of Firefox. Netflix verbergt standaard een heleboel (sub)genres en deze add-on voegt een handig zoekveldje toe waarmee u kunt browsen in meer dan 7500 categorieën. Ook wanneer u de naam van een acteur intikt, is de kans groot dat FindFlix films toont die met die persoon gerelateerd zijn. Er bestaan heel wat alternatieven, zoals Netflix Categories voor Chrome, maar die vinden wij iets minder goed.

Uw kijkervaring verbeteren

Vindt u het vervelend dat Netflix automatisch trailers van films en series afspeelt in uw browser? Met NetflixTweaked voor Chrome en Firefox, bent u daar voorgoed van verlost. Wilt u nog meer controle over uw kijkervaring, dan is Video Adjust for Netflix een aanrader voor uw Chrome-browser. Daarmee kunt u de helderheid, de saturatie en het contrast van het beeld naar uw hand zetten. Er zijn ook drie presets voorzien (Normal, Enhanced en Grayscale), en het is zelfs mogelijk uw favoriete instellingen te bewaren. Helaas werkte die laatste optie niet bij onze tests.

Simultaan kijken met anderen

Samen met uw partner, vrienden of collega’s naar eenzelfde film of serie kijken, zonder dat u zich in eenzelfde ruimte bevindt? Dat kan makkelijk dankzij Netflix Party. Installeer die extensie in de Chrome-browsers van alle betrokken computers, klik op het toegevoegde NP-icoontje en druk op de ‘Start the Party’-knop. De getoonde link deelt u met de andere personen. Wanneer zij die in hun browser kopiëren en daarna op NP klikken, kijkt u bijna simultaan. Pauzeert u de film, dan gebeurt dat ook op de andere schermen. Via het chatvenster kunt u commentaren geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content