Op dit moment doet een selecte groep gebruikers een test met de speciale ringen, gemaakt door het Britse bedrijf Kerv. In de ring zit een NFC-chip, die ook gebruikt wordt in sommige bankkaarten en smartphones. Door de ring bij een betaalautomaat te houden, wordt een betaling gedaan. Dat kan bij bijna 40 miljoen contactloze betaalterminals wereldwijd.

ABN wil samen met de eerste gebruikers zien hoe deze betaalmogelijkheid aanslaat. Na deze proefperiode streeft ABN ernaar om eind dit jaar deze manier van betalen ook voor klanten beschikbaar te maken.

Op dit moment doet een selecte groep gebruikers een test met de speciale ringen, gemaakt door het Britse bedrijf Kerv. In de ring zit een NFC-chip, die ook gebruikt wordt in sommige bankkaarten en smartphones. Door de ring bij een betaalautomaat te houden, wordt een betaling gedaan. Dat kan bij bijna 40 miljoen contactloze betaalterminals wereldwijd. ABN wil samen met de eerste gebruikers zien hoe deze betaalmogelijkheid aanslaat. Na deze proefperiode streeft ABN ernaar om eind dit jaar deze manier van betalen ook voor klanten beschikbaar te maken.