Allerhande documenten die met het werk te maken hebben mogelijk eigenlijk al meer dan tien jaar elektronisch verzonden worden. Maar toch gebeurt het vaak nog op papier. 'Totaal niet meer van deze tijd', vindt N-VA-Kamerlid Wim Van der Donckt. Hij dient een wetsvoorstel in om het basisprincipe om te draaien.

'De wet laat enkel na akkoord tussen werknemer en werkgever toe om elektronisch te versturen. We willen van de elektronische verzending de norm maken', zegt hij. 'Men heeft de documenten steeds bij de hand, ze kunnen niet verloren raken, er is een aanzienlijke besparing op het gebied van verzendingskosten en er is een aanzienlijke ecologische besparing, want er zijn niet langer grote hoeveelheden papier nodig.'

N-VA wil werknemers niet verplichten om alles via mail te ontvangen. Maar wie graag nog een loonbrief per post krijgt, moet daar bij de werkgever expliciet om vragen.

Allerhande documenten die met het werk te maken hebben mogelijk eigenlijk al meer dan tien jaar elektronisch verzonden worden. Maar toch gebeurt het vaak nog op papier. 'Totaal niet meer van deze tijd', vindt N-VA-Kamerlid Wim Van der Donckt. Hij dient een wetsvoorstel in om het basisprincipe om te draaien.'De wet laat enkel na akkoord tussen werknemer en werkgever toe om elektronisch te versturen. We willen van de elektronische verzending de norm maken', zegt hij. 'Men heeft de documenten steeds bij de hand, ze kunnen niet verloren raken, er is een aanzienlijke besparing op het gebied van verzendingskosten en er is een aanzienlijke ecologische besparing, want er zijn niet langer grote hoeveelheden papier nodig.'N-VA wil werknemers niet verplichten om alles via mail te ontvangen. Maar wie graag nog een loonbrief per post krijgt, moet daar bij de werkgever expliciet om vragen.