Onderhandelingen over een schikking leken eerder deze maand nog mislukt, maar VW zei bereid te zijn toch 830 miljoen euro uit te betalen aan de eigenaars van dieselwagens betrokken in het schandaal. Hoe de schikking eruit ziet, zal pas na de middag bekendgemaakt worden.

Twee weken geleden riepen Test-Aankoop en andere Europese consumentenorganisaties Volkswagen op om niet alleen Duitsers te compenseren. 'Zowel de Duitse als de andere consumenten hebben recht op een eerlijke vergoeding', klonk het. Als enkel de Duitse VW-klanten geld zouden krijgen, zou dat 'onaanvaardbaar' zijn.

Onderhandelingen over een schikking leken eerder deze maand nog mislukt, maar VW zei bereid te zijn toch 830 miljoen euro uit te betalen aan de eigenaars van dieselwagens betrokken in het schandaal. Hoe de schikking eruit ziet, zal pas na de middag bekendgemaakt worden.Twee weken geleden riepen Test-Aankoop en andere Europese consumentenorganisaties Volkswagen op om niet alleen Duitsers te compenseren. 'Zowel de Duitse als de andere consumenten hebben recht op een eerlijke vergoeding', klonk het. Als enkel de Duitse VW-klanten geld zouden krijgen, zou dat 'onaanvaardbaar' zijn.