Wie een extra bankkaart aanvraagt, een nieuwe rekening opent of een beschadigde of gestolen kaart wil vervangen, moet doorgaans vijf dagen wachten voor de fysieke debetkaart aankomt via de post. Maandelijks reikte KBC vorig jaar zo meer dan 20.000 kaarten uit.

Nu digitaal betalen almaar gebruikelijker wordt, stelt de bank nieuw aangevraagde kaarten voortaan meteen digitaal ter beschikking. Op basis van de digitale gegevens kan de kaart dan al gekoppeld worden aan de app van KBC of aan contactloze betaaloplossingen, zoals Google en Apple Pay, en wearables. Daarnaast zal het ook al mogelijk zijn om met de kaart betalingen op het internet uit te voeren via KBC MobilePay.

Wie een extra bankkaart aanvraagt, een nieuwe rekening opent of een beschadigde of gestolen kaart wil vervangen, moet doorgaans vijf dagen wachten voor de fysieke debetkaart aankomt via de post. Maandelijks reikte KBC vorig jaar zo meer dan 20.000 kaarten uit.Nu digitaal betalen almaar gebruikelijker wordt, stelt de bank nieuw aangevraagde kaarten voortaan meteen digitaal ter beschikking. Op basis van de digitale gegevens kan de kaart dan al gekoppeld worden aan de app van KBC of aan contactloze betaaloplossingen, zoals Google en Apple Pay, en wearables. Daarnaast zal het ook al mogelijk zijn om met de kaart betalingen op het internet uit te voeren via KBC MobilePay.