De nieuwe klap komt er nadat de Italiaanse regering vrijdag formeel de procedure heeft opgestart om de licentie in te trekken voor het beheer van het stuk snelweg waarop de brug in Genua ligt die dinsdag instortte.

De snelweg wordt beheerd door Autostrade per l'Italia, een onderdeel van Atlantia. De groep wordt nu nog gewaardeerd op 14,6 miljard euro, ongeveer een kwart minder dan voor de instorting van de brug. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.

Autostrade per l'Italia kondigde intussen aan 500 miljoen euro te kunnen vrijmaken om een nieuwe brug te bouwen en de stad ter hulp te komen. Maar ook dat aanbod verandert de plannen om de licentie in te trekken niet, bevestigde vicepremier Luigi Di Maio maandag. Volgens de krant La Repubblica bekijkt de Italiaanse regering de mogelijkheid om het Italiaanse tolwegennet te nationaliseren.

De nieuwe klap komt er nadat de Italiaanse regering vrijdag formeel de procedure heeft opgestart om de licentie in te trekken voor het beheer van het stuk snelweg waarop de brug in Genua ligt die dinsdag instortte. De snelweg wordt beheerd door Autostrade per l'Italia, een onderdeel van Atlantia. De groep wordt nu nog gewaardeerd op 14,6 miljard euro, ongeveer een kwart minder dan voor de instorting van de brug. Daarbij kwamen 43 mensen om het leven.Autostrade per l'Italia kondigde intussen aan 500 miljoen euro te kunnen vrijmaken om een nieuwe brug te bouwen en de stad ter hulp te komen. Maar ook dat aanbod verandert de plannen om de licentie in te trekken niet, bevestigde vicepremier Luigi Di Maio maandag. Volgens de krant La Repubblica bekijkt de Italiaanse regering de mogelijkheid om het Italiaanse tolwegennet te nationaliseren.