Juweliers - natuurlijke of rechtspersonen - die actief zijn in de recuperatie, het hergebruik en de handel in edele metalen, zijn voortaan verplicht om de natuurlijke personen die hen edele metalen verkopen te identificeren en te registreren althans wanneer de aankoop cash wordt betaald.

Wanneer de aankoop niet cash, maar via een overschrijving wordt betaald, dan geldt er geen identificatie- en registratieplicht omdat een overschrijving steeds sporen nalaat.

De juwelier die de edele metalen aankoopt moet de naam, de voornaam en de geboortedatum van de aanbieder die cash betaald wordt registreren en deze gegevens gedurende 7 jaar bijhouden. De juwelier moet de verkoper informeren over de gegevens die hij registreert. Als de verkoper daarom vraagt, is de juwelier verplicht hem een kopie te bezorgen van de geregistreerde gegevens.

Johan Steenackers

Juweliers - natuurlijke of rechtspersonen - die actief zijn in de recuperatie, het hergebruik en de handel in edele metalen, zijn voortaan verplicht om de natuurlijke personen die hen edele metalen verkopen te identificeren en te registreren althans wanneer de aankoop cash wordt betaald. Wanneer de aankoop niet cash, maar via een overschrijving wordt betaald, dan geldt er geen identificatie- en registratieplicht omdat een overschrijving steeds sporen nalaat. De juwelier die de edele metalen aankoopt moet de naam, de voornaam en de geboortedatum van de aanbieder die cash betaald wordt registreren en deze gegevens gedurende 7 jaar bijhouden. De juwelier moet de verkoper informeren over de gegevens die hij registreert. Als de verkoper daarom vraagt, is de juwelier verplicht hem een kopie te bezorgen van de geregistreerde gegevens. Johan Steenackers