Tientallen websites bieden de mogelijkheid om online een gepersonaliseerd album aan te maken en te bestellen. Waar moet ik op letten om de beste keuze te maken?

Van een klein album in zakformaat tot een luxueus exemplaar met een gemoltoneerde kaft... Er bestaan tientallen mogelijkheden om online een fotoboek samen te stellen. Het principe is eenvoudig: de web-sites bieden modellen aan, die u naar believen kunt vullen met uw foto's. Daarna wordt het album opgestuurd.

Voordat u begint, is het raadzaam na te denken over wat u precies wilt. Het is handig eerst uw foto's te selecteren, zodat u precies kunt bepalen aan welke eisen uw fotoboek moet voldoen. Zo wint u tijd en loopt u niet verloren op de websites. De prijzen variëren tussen 5 en 100 euro, afhankelijk van het aantal pagina's, het papier en de afwerking. Voor een album van dertig pagina's op A4 -het meest gangbare formaat - moet u rekenen met een kostprijs van 25 à 40 euro. Let op eventuele verborgen kosten. Sommige websites geven vaste prijzen op, maar rekenen achteraf verzendkosten of supplementen, bijvoorbeeld voor speciale kaften, aan.

Een recent onderzoek van Test-Aankoop wees de websites Colruyt, Dreamland en Pixum aan als de beste keuze.

Tientallen websites bieden de mogelijkheid om online een gepersonaliseerd album aan te maken en te bestellen. Waar moet ik op letten om de beste keuze te maken? Van een klein album in zakformaat tot een luxueus exemplaar met een gemoltoneerde kaft... Er bestaan tientallen mogelijkheden om online een fotoboek samen te stellen. Het principe is eenvoudig: de web-sites bieden modellen aan, die u naar believen kunt vullen met uw foto's. Daarna wordt het album opgestuurd. Voordat u begint, is het raadzaam na te denken over wat u precies wilt. Het is handig eerst uw foto's te selecteren, zodat u precies kunt bepalen aan welke eisen uw fotoboek moet voldoen. Zo wint u tijd en loopt u niet verloren op de websites. De prijzen variëren tussen 5 en 100 euro, afhankelijk van het aantal pagina's, het papier en de afwerking. Voor een album van dertig pagina's op A4 -het meest gangbare formaat - moet u rekenen met een kostprijs van 25 à 40 euro. Let op eventuele verborgen kosten. Sommige websites geven vaste prijzen op, maar rekenen achteraf verzendkosten of supplementen, bijvoorbeeld voor speciale kaften, aan. Een recent onderzoek van Test-Aankoop wees de websites Colruyt, Dreamland en Pixum aan als de beste keuze.