Tandverzorging kan heel duur zijn. Hoe kan ik zo veel mogelijk van die kosten recupereren?

De verplichte ziekteverzekering maakt een onderscheid volgens de leeftijd van de patiënt en het soort verzorging dat hij krijgt. Voor jongeren beneden de 18 jaar bijvoorbeeld worden alle klassieke tandverzorgingskosten terugbetaald, met uitzondering van de supplementen die de tandarts aanrekent. Het ziekenfonds betaalt slechts een deel van de orthodontiekosten - zoals beugels - terug, op voorwaarde dat die zorgverstrekking al vóór een bepaalde leeftijd is gestart.

De klassieke tandverzorgingskosten van meerderjarige patiënten worden slechts gedeeltelijk terugbetaald. Het remgeld en de supplementen blijven voor rekening van de patiënt. Het ziekenfonds betaalt orthodontiebehandelingen en implantaten voor personen boven de 18 jaar in principe niet terug. Voor protheses moet u minstens 50 jaar zijn voordat u geld terugkrijgt. Sommige ziekenfondsen helpen patiënten echter als hun behandeling te duur dreigt te worden.

Daarnaast bestaan er privéverzekeringen, die een dekking voor tandverzorging bieden. Meer informatie vindt u op de website van het Riziv.

Tandverzorging kan heel duur zijn. Hoe kan ik zo veel mogelijk van die kosten recupereren? De verplichte ziekteverzekering maakt een onderscheid volgens de leeftijd van de patiënt en het soort verzorging dat hij krijgt. Voor jongeren beneden de 18 jaar bijvoorbeeld worden alle klassieke tandverzorgingskosten terugbetaald, met uitzondering van de supplementen die de tandarts aanrekent. Het ziekenfonds betaalt slechts een deel van de orthodontiekosten - zoals beugels - terug, op voorwaarde dat die zorgverstrekking al vóór een bepaalde leeftijd is gestart. De klassieke tandverzorgingskosten van meerderjarige patiënten worden slechts gedeeltelijk terugbetaald. Het remgeld en de supplementen blijven voor rekening van de patiënt. Het ziekenfonds betaalt orthodontiebehandelingen en implantaten voor personen boven de 18 jaar in principe niet terug. Voor protheses moet u minstens 50 jaar zijn voordat u geld terugkrijgt. Sommige ziekenfondsen helpen patiënten echter als hun behandeling te duur dreigt te worden. Daarnaast bestaan er privéverzekeringen, die een dekking voor tandverzorging bieden. Meer informatie vindt u op de website van het Riziv.