Crowdfunding is een alternatieve manier om fondsen in te zamelen. Een ondernemer doet geen beroep op een bank om een project te financieren, maar legt direct contact met investeerders, vaak via gespecialiseerde websites. Die investeerders geven hem een duwtje in de rug door enkele euro's te schenken. De projecten die worden gesteund, zijn zeer uiteenlopend, vanaf het lanceren van een cosmeticamerk tot het maken van een documentaire of de opname van een cd. Kleinere projecten beginnen doorgaans bij 250 euro per schenker, maar die bedragen kunnen oplopen tot 25.000 of zelfs 50.000 euro voor de meest ambitieuze ideeën.

Als u zo'n project wilt voorstellen, omschrijf het dan zo precies mogelijk, met tekst en foto's. Bepaal vervolgens het bedrag dat u wilt ophalen en lanceer uw oproep. Er is een honderdtal crowdfunding-websites actief over de hele wereld. In totaal hebben ze al zo'n 1,5 miljard dollar opgehaald. Twee van de populairste sites in België zijn www.myfirstcompany.com en www.kisskissbankbank.com.

Crowdfunding is een alternatieve manier om fondsen in te zamelen. Een ondernemer doet geen beroep op een bank om een project te financieren, maar legt direct contact met investeerders, vaak via gespecialiseerde websites. Die investeerders geven hem een duwtje in de rug door enkele euro's te schenken. De projecten die worden gesteund, zijn zeer uiteenlopend, vanaf het lanceren van een cosmeticamerk tot het maken van een documentaire of de opname van een cd. Kleinere projecten beginnen doorgaans bij 250 euro per schenker, maar die bedragen kunnen oplopen tot 25.000 of zelfs 50.000 euro voor de meest ambitieuze ideeën. Als u zo'n project wilt voorstellen, omschrijf het dan zo precies mogelijk, met tekst en foto's. Bepaal vervolgens het bedrag dat u wilt ophalen en lanceer uw oproep. Er is een honderdtal crowdfunding-websites actief over de hele wereld. In totaal hebben ze al zo'n 1,5 miljard dollar opgehaald. Twee van de populairste sites in België zijn www.myfirstcompany.com en www.kisskissbankbank.com.