De consumentenorganisatie mag bovendien alle consumenten vertegenwoordigen die sinds 1 september 2014 een wagen met sjoemelsoftware aankochten (nieuw of tweedehands), voegt ze toe.

De groepsvordering is gericht tegen de Volkswagen-groep en VW-invoerder D'Ieteren. Test Aankoop wil er een compensatie voor de betrokken Belgische consumenten mee verkrijgen. Voor de mensen die voordien een 'sjoemelwagen' kochten, loopt er een aparte, individuele procedure.

Volkswagen gaf eind 2015 toe dat het autoconcern wereldwijd 11 miljoen dieselwagens uitgerust had met sjoemelsoftware, waardoor de schadelijke uitstoot bij tests kon worden gemanipuleerd.

De consumentenorganisatie mag bovendien alle consumenten vertegenwoordigen die sinds 1 september 2014 een wagen met sjoemelsoftware aankochten (nieuw of tweedehands), voegt ze toe.De groepsvordering is gericht tegen de Volkswagen-groep en VW-invoerder D'Ieteren. Test Aankoop wil er een compensatie voor de betrokken Belgische consumenten mee verkrijgen. Voor de mensen die voordien een 'sjoemelwagen' kochten, loopt er een aparte, individuele procedure.Volkswagen gaf eind 2015 toe dat het autoconcern wereldwijd 11 miljoen dieselwagens uitgerust had met sjoemelsoftware, waardoor de schadelijke uitstoot bij tests kon worden gemanipuleerd.