'De gesprekken hebben er toe geleid dat MoneyGram bij de NBB een vergunning heeft aangevraagd voor dit Europese hoofdkwartier. Die werd, nadat Moneygram voldeed aan een aantal criteria en eisen van de NBB inzake bijvoorbeeld activiteiten en tewerkstelling, onlangs toegekend. Zodoende komt MoneyGram Europe onder toezicht van de Nationale Bank', zegt woordvoerder Geert Sciot van de Nationale Bank.

Door naar Brussel te trekken, verzekert MoneyGram zich van de toegang tot de Europese eenheidsmarkt, nu de Britten ervoor kozen om uit de EU te stappen. De verhuis zal volgens de eerste verwachtingen rond de zomer het geval zijn, zegt de Nationale Bank. Het bedrijf komt onder toezicht van de Nationale Bank.

Verschillende financiële bedrijven gingen MoneyGram vooraf. Zo kondigden verzekeringsmarkt Lloyd's of London, de Australische verzekeraar QBE en de Japanse verzekeraar MS Amlin aan dat ze omwille van de Brexit voor Brussel kiezen.

'De gesprekken hebben er toe geleid dat MoneyGram bij de NBB een vergunning heeft aangevraagd voor dit Europese hoofdkwartier. Die werd, nadat Moneygram voldeed aan een aantal criteria en eisen van de NBB inzake bijvoorbeeld activiteiten en tewerkstelling, onlangs toegekend. Zodoende komt MoneyGram Europe onder toezicht van de Nationale Bank', zegt woordvoerder Geert Sciot van de Nationale Bank.Door naar Brussel te trekken, verzekert MoneyGram zich van de toegang tot de Europese eenheidsmarkt, nu de Britten ervoor kozen om uit de EU te stappen. De verhuis zal volgens de eerste verwachtingen rond de zomer het geval zijn, zegt de Nationale Bank. Het bedrijf komt onder toezicht van de Nationale Bank.Verschillende financiële bedrijven gingen MoneyGram vooraf. Zo kondigden verzekeringsmarkt Lloyd's of London, de Australische verzekeraar QBE en de Japanse verzekeraar MS Amlin aan dat ze omwille van de Brexit voor Brussel kiezen.