De FSMA kreeg verschillende meldingen binnen over frauduleuze kredietaanbiedingen. De aanbieders zijn oplichters die zich voordoen als kredietgevers of als medewerkers van een kredietinstelling. Ze bieden leningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden, maar wanneer consumenten ingaan op het aanbod, krijgen ze eerst de vraag om een aantal kosten te betalen. Zodra de zogezegde kosten zijn betaald, verdwijnen de oplichters met de noorderzon.

'Wees wantrouwig wanneer u ongevraagd een krediet wordt aangeboden via internet of via sociale media', zegt de FSMA. De waakhond raadt daarnaast onder meer aan om de contactpersoon te googelen, de gebruikte e-mailadressen te controleren - vaak gebruiken ze hotmail-, gmail- of outlook-adressen - en om na te gaan of de kredietgever over vergunningen beschikt op de website van de FSMA.

De FSMA kreeg verschillende meldingen binnen over frauduleuze kredietaanbiedingen. De aanbieders zijn oplichters die zich voordoen als kredietgevers of als medewerkers van een kredietinstelling. Ze bieden leningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden, maar wanneer consumenten ingaan op het aanbod, krijgen ze eerst de vraag om een aantal kosten te betalen. Zodra de zogezegde kosten zijn betaald, verdwijnen de oplichters met de noorderzon.'Wees wantrouwig wanneer u ongevraagd een krediet wordt aangeboden via internet of via sociale media', zegt de FSMA. De waakhond raadt daarnaast onder meer aan om de contactpersoon te googelen, de gebruikte e-mailadressen te controleren - vaak gebruiken ze hotmail-, gmail- of outlook-adressen - en om na te gaan of de kredietgever over vergunningen beschikt op de website van de FSMA.