De FSMA kreeg verschillende meldingen van consumenten over frauduleuze kredietaanbiedingen via internet. De fraudeurs nemen ongevraagd contact op via e-mail of sociale media of plaatsen advertenties over zeer gunstige kredieten.

Maar als consumenten erop in willen gaan, wordt hen eerst gevraagd bepaalde bedragen te betalen om de kosten te dekken. Eenmaal die betaald zijn, verdwijnt de zogezegde kredietverstrekker en is het nagenoeg onmogelijk om de gestorte bedragen te recupereren. Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden, aldus de FSMA.

De FSMA kreeg verschillende meldingen van consumenten over frauduleuze kredietaanbiedingen via internet. De fraudeurs nemen ongevraagd contact op via e-mail of sociale media of plaatsen advertenties over zeer gunstige kredieten.Maar als consumenten erop in willen gaan, wordt hen eerst gevraagd bepaalde bedragen te betalen om de kosten te dekken. Eenmaal die betaald zijn, verdwijnt de zogezegde kredietverstrekker en is het nagenoeg onmogelijk om de gestorte bedragen te recupereren. Meer dan ooit is voorzichtigheid geboden, aldus de FSMA.