Wie minstens 40 euro stort voor Kom op tegen Kanker krijgt een fiscaal attest. Dat geeft hem het recht om het gestorte bedrag in te brengen in zijn belastingaangifte.

Sinds vorig jaar geeft dat recht op een vaste belastingvermindering van 45 procent. Wie 40 euro stort, moet bijgevolg 18 euro minder belastingen betalen en is dus netto maar 22 euro kwijt. Om in aanmerking te komen voor een fiscaal attest, moet het bedrag wel rechtstreeks op de rekening BE03 4886 6666 6684 van Kom op tegen Kanker worden gestort. Het geld mag dus niet zomaar meegegeven worden aan iemand die aan de deur actie voert.

Het bedrag mag in eenmaal zijn gestort, of in verschillende malen in hetzelfde jaar. Kleinhandelaars die liever in natura bijdragen tot een actie van Kom op tegen Kanker hebben daarentegen geen recht op een fiscaal attest. Dit kan immers alleen maar worden afgeleverd voor een gift in geld. Hetzelfde geldt voor het sponsoren van een lokale activiteit voor Kom op tegen Kanker. Hier bestaat de return uit verkregen reclame en kan dus ook geen attest worden afgeleverd. (Belga)

Wie minstens 40 euro stort voor Kom op tegen Kanker krijgt een fiscaal attest. Dat geeft hem het recht om het gestorte bedrag in te brengen in zijn belastingaangifte. Sinds vorig jaar geeft dat recht op een vaste belastingvermindering van 45 procent. Wie 40 euro stort, moet bijgevolg 18 euro minder belastingen betalen en is dus netto maar 22 euro kwijt. Om in aanmerking te komen voor een fiscaal attest, moet het bedrag wel rechtstreeks op de rekening BE03 4886 6666 6684 van Kom op tegen Kanker worden gestort. Het geld mag dus niet zomaar meegegeven worden aan iemand die aan de deur actie voert. Het bedrag mag in eenmaal zijn gestort, of in verschillende malen in hetzelfde jaar. Kleinhandelaars die liever in natura bijdragen tot een actie van Kom op tegen Kanker hebben daarentegen geen recht op een fiscaal attest. Dit kan immers alleen maar worden afgeleverd voor een gift in geld. Hetzelfde geldt voor het sponsoren van een lokale activiteit voor Kom op tegen Kanker. Hier bestaat de return uit verkregen reclame en kan dus ook geen attest worden afgeleverd. (Belga)