Alle Belgen samen hadden eind maart een vermogen van 1.169,5 miljard euro. Dat netto financieel vermogen bestaat uit het geld dat ze hebben in cash, op rekeningen bij de bank, in aandelen, beleggingsfondsen, verzekeringsproducten ... - goed voor 1.502,9 miljard euro -, waarvan de 333,5 miljard euro aan schulden (zoals leningen en woonkredieten) worden afgetrokken. Vastgoed is niet inbegrepen in het financieel vermogen.

Volgens de Nationale Bank is de daling het gevolg van zowel de dalende beurskoersen als de oplopende interestvoeten. Zo werden verzekeringsproducten ruim 18 miljard euro minder waard en participaties in beleggingsfondsen 14,8 miljard euro. Aandelen werden 4,6 miljard euro minder waard. De schulden namen met ruim 3 miljard euro toe, voornamelijk door de woonkredieten.

Alle Belgen samen hadden eind maart een vermogen van 1.169,5 miljard euro. Dat netto financieel vermogen bestaat uit het geld dat ze hebben in cash, op rekeningen bij de bank, in aandelen, beleggingsfondsen, verzekeringsproducten ... - goed voor 1.502,9 miljard euro -, waarvan de 333,5 miljard euro aan schulden (zoals leningen en woonkredieten) worden afgetrokken. Vastgoed is niet inbegrepen in het financieel vermogen.Volgens de Nationale Bank is de daling het gevolg van zowel de dalende beurskoersen als de oplopende interestvoeten. Zo werden verzekeringsproducten ruim 18 miljard euro minder waard en participaties in beleggingsfondsen 14,8 miljard euro. Aandelen werden 4,6 miljard euro minder waard. De schulden namen met ruim 3 miljard euro toe, voornamelijk door de woonkredieten.