Via dergelijke advertenties komen de consumenten terecht op .be- of .nl-websites waar valse websites achter verborgen zitten. De fraudeurs proberen zo de gegevens van kredietkaarten in hun bezit te krijgen.

Febelfin vraagt consumenten om waakzaam te zijn, door bijvoorbeeld de beveiliging van de betaalzone van de website te controleren (het webadres moet beginnen met https). Websites moeten ook contactgegevens vermelden, informatie geven over prijs, terugsturen, betaalwijze enzovoort, en een ontvangstbewijs van de bestelling mailen. De naam van een website of uitbater online opzoeken, kan ook klaarheid scheppen.

'Aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn, zijn ook meestal niet waar', stelt minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters (CD&V) in het persbericht. Hij raadt consumenten aan om verdachte of frauduleuze webshops te melden bij het Meldpunt van de federale overheid.

Via dergelijke advertenties komen de consumenten terecht op .be- of .nl-websites waar valse websites achter verborgen zitten. De fraudeurs proberen zo de gegevens van kredietkaarten in hun bezit te krijgen.Febelfin vraagt consumenten om waakzaam te zijn, door bijvoorbeeld de beveiliging van de betaalzone van de website te controleren (het webadres moet beginnen met https). Websites moeten ook contactgegevens vermelden, informatie geven over prijs, terugsturen, betaalwijze enzovoort, en een ontvangstbewijs van de bestelling mailen. De naam van een website of uitbater online opzoeken, kan ook klaarheid scheppen.'Aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn, zijn ook meestal niet waar', stelt minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters (CD&V) in het persbericht. Hij raadt consumenten aan om verdachte of frauduleuze webshops te melden bij het Meldpunt van de federale overheid.