Volgens het onderzoek kiezen de Belgen voor een elektronische factuur omdat die gemakkelijk en milieuvriendelijk is. "Elektronische facturen zijn niet alleen handig voor de eindconsumenten, ook bedrijven zien steeds vaker de voordelen van de omschakeling", zegt Bart Vandesompele, woordvoerder van Zoomit. "E-facturatie zorgt voor een administratieve vereenvoudiging en kostenbesparing. Ook het gebruiksgemak is een belangrijke factor."

"Uit het onderzoek blijkt dat onze gebruikers een gemiddelde tevredenheidsscore hadden van 89 procent," zegt Vandesompele. "96 procent gaf aan Zoomit in de volgende zes maanden te gebruiken en 85 procent van de Zoomit-gebruikers zou ons platform aanraden aan vrienden of familie."

'Vrij om te kiezen'

Enkele organisaties hekelden onlangs dat "meer en meer mensen elektronische facturen krijgen opgedrongen." De vakbonden, Test-Aankoop, de Gezinsbond en de ouderenorganisatie Enéo zijn sensibiliseringscampagne gestart om de consument erop te wijzen dat hij het recht heeft zelf te beslissen of hij zijn facturen elektronisch dan wel op papier wil krijgen.

Minister van Werk Kris Peeters steunt het initiatief maar onderstreept dat ""dat een elektronische factuur tot significante kostenbesparingen en administratieve vereenvoudiging kan leiden voor onderneming en consument."

Volgens het onderzoek kiezen de Belgen voor een elektronische factuur omdat die gemakkelijk en milieuvriendelijk is. "Elektronische facturen zijn niet alleen handig voor de eindconsumenten, ook bedrijven zien steeds vaker de voordelen van de omschakeling", zegt Bart Vandesompele, woordvoerder van Zoomit. "E-facturatie zorgt voor een administratieve vereenvoudiging en kostenbesparing. Ook het gebruiksgemak is een belangrijke factor.""Uit het onderzoek blijkt dat onze gebruikers een gemiddelde tevredenheidsscore hadden van 89 procent," zegt Vandesompele. "96 procent gaf aan Zoomit in de volgende zes maanden te gebruiken en 85 procent van de Zoomit-gebruikers zou ons platform aanraden aan vrienden of familie." Enkele organisaties hekelden onlangs dat "meer en meer mensen elektronische facturen krijgen opgedrongen." De vakbonden, Test-Aankoop, de Gezinsbond en de ouderenorganisatie Enéo zijn sensibiliseringscampagne gestart om de consument erop te wijzen dat hij het recht heeft zelf te beslissen of hij zijn facturen elektronisch dan wel op papier wil krijgen. Minister van Werk Kris Peeters steunt het initiatief maar onderstreept dat ""dat een elektronische factuur tot significante kostenbesparingen en administratieve vereenvoudiging kan leiden voor onderneming en consument."