CREG nam de prijsevolutie van de energiecomponent op de gas- en elektriciteitsfactuur onder de loep.

Op 1 januari kwam een einde aan de prijsbevriezing die de federale overheid had opgelegd, waardoor veel spelers met nieuwe tarieven uitpakten. De meest opmerkelijke conclusie uit de studie is dat Electrabel voor elektriciteit vandaag de goedkoopste blijkt te zijn.

Opmerkelijk aangezien Electrabel al een hele tijd onder vuur ligt. Electrabel zag de afgelopen maanden dan ook heel wat klanten verdwijnen naar de concurrentie, en minister Johan Vande Lanotte greep elke kans aan om de leverancier aan de schandpaal te nagelen. Maar nu biedt Electrabel de formule Fixonline aan, die een vast tarief voorziet voor een periode van één jaar. Een gezin met een verbruik van 3.500 kWh betaalt in deze formule een energiecomponent van 265,38 euro exclusief BTW per jaar. Voor aardgas blijkt Eni, het vroegere Nuon, de goedkoopste. KMO's krijgen de scherpste prijzen bij Octa+ voor elektriciteit en Eni voor gas. CREG gaat volgende maand opnieuw de verschillende formules met elkaar vergelijken. Let op: de factuur die u in uw bus krijgt, bevat naast een energiecomponent ook nog netwerkvergoedingen en belastingen. Voor elektriciteit maakt de energiecomponent zowat 40 procent van de totale factuur uit, voor gas 60 procent. (DLA)

CREG nam de prijsevolutie van de energiecomponent op de gas- en elektriciteitsfactuur onder de loep. Op 1 januari kwam een einde aan de prijsbevriezing die de federale overheid had opgelegd, waardoor veel spelers met nieuwe tarieven uitpakten. De meest opmerkelijke conclusie uit de studie is dat Electrabel voor elektriciteit vandaag de goedkoopste blijkt te zijn. Opmerkelijk aangezien Electrabel al een hele tijd onder vuur ligt. Electrabel zag de afgelopen maanden dan ook heel wat klanten verdwijnen naar de concurrentie, en minister Johan Vande Lanotte greep elke kans aan om de leverancier aan de schandpaal te nagelen. Maar nu biedt Electrabel de formule Fixonline aan, die een vast tarief voorziet voor een periode van één jaar. Een gezin met een verbruik van 3.500 kWh betaalt in deze formule een energiecomponent van 265,38 euro exclusief BTW per jaar. Voor aardgas blijkt Eni, het vroegere Nuon, de goedkoopste. KMO's krijgen de scherpste prijzen bij Octa+ voor elektriciteit en Eni voor gas. CREG gaat volgende maand opnieuw de verschillende formules met elkaar vergelijken. Let op: de factuur die u in uw bus krijgt, bevat naast een energiecomponent ook nog netwerkvergoedingen en belastingen. Voor elektriciteit maakt de energiecomponent zowat 40 procent van de totale factuur uit, voor gas 60 procent. (DLA)