Zowat 40 procent van de grootouders zorgen regelmatig voor één of meerdere van hun kleinkinderen. Nog eens 40 procent doet dat occasioneel. De relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen is een maatschappelijk complex gegeven.

De KBS en de KFBN willen met de gids 'Grootouders en kleinkinderen... ook een juridische relatie' een sociologische, psychologische en juridische leidraad aanbieden. De brochure heeft een globale aanpak. Alle aspecten over de overdracht van het patrimonium door middel van schenkingen of legaten komen aan bod. Er worden ook antwoorden gegeven op vragen over de relatie met kleinkinderen in moeilijke situaties zoals bij scheiding van de ouders of in nieuw samengestelde gezinnen. Ook delicate zaken als mishandeling, wanneer kleinkinderen in gevaar zijn, worden niet vergeten.

De gids telt 52 pagina's en is gratis beschikbaar bij uw notaris. U kunt deze ook downloaden op de websites www.kbs-frb.be en www.notaris.be. U kunt de gids gratis bestellen bij de Koning Boudewijnstichting door een e-mail te sturen naar publ@kbs-frb.be of via een telefonische aanvraag op het nummer 070/233.728.

Zowat 40 procent van de grootouders zorgen regelmatig voor één of meerdere van hun kleinkinderen. Nog eens 40 procent doet dat occasioneel. De relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen is een maatschappelijk complex gegeven. De KBS en de KFBN willen met de gids 'Grootouders en kleinkinderen... ook een juridische relatie' een sociologische, psychologische en juridische leidraad aanbieden. De brochure heeft een globale aanpak. Alle aspecten over de overdracht van het patrimonium door middel van schenkingen of legaten komen aan bod. Er worden ook antwoorden gegeven op vragen over de relatie met kleinkinderen in moeilijke situaties zoals bij scheiding van de ouders of in nieuw samengestelde gezinnen. Ook delicate zaken als mishandeling, wanneer kleinkinderen in gevaar zijn, worden niet vergeten. De gids telt 52 pagina's en is gratis beschikbaar bij uw notaris. U kunt deze ook downloaden op de websites www.kbs-frb.be en www.notaris.be. U kunt de gids gratis bestellen bij de Koning Boudewijnstichting door een e-mail te sturen naar publ@kbs-frb.be of via een telefonische aanvraag op het nummer 070/233.728.