De kredieten hebben een looptijd van drie jaar. In totaal waren 742 banken vragende partij.

De leningen, die via het zogeheten TLTRO-programma worden verstrekt, zijn voor de banken spotgoedkoop. Onder bepaalde voorwaarden hanteert de ECB een negatieve rente van 1 procent, wat betekent dat banken geld toe krijgen op het krediet.

Door het verstrekken van goedkope leningen wil de ECB ervoor zorgen dat banken nog voldoende krediet in de economie pompen gedurende de coronacrisis. Het is de bedoeling dat het geld wordt gebruikt voor leningen aan de 'reële economie', met de name de bedrijven en de gezinnen.

De kredieten hebben een looptijd van drie jaar. In totaal waren 742 banken vragende partij.De leningen, die via het zogeheten TLTRO-programma worden verstrekt, zijn voor de banken spotgoedkoop. Onder bepaalde voorwaarden hanteert de ECB een negatieve rente van 1 procent, wat betekent dat banken geld toe krijgen op het krediet. Door het verstrekken van goedkope leningen wil de ECB ervoor zorgen dat banken nog voldoende krediet in de economie pompen gedurende de coronacrisis. Het is de bedoeling dat het geld wordt gebruikt voor leningen aan de 'reële economie', met de name de bedrijven en de gezinnen.