'Een soeverein Europa heeft nood aan innovatieve en competitieve betaaloplossingen', aldus Scholz. Daarom zal de grootste economie van de eurozone de werkzaamheden van de Europese Central Bank (ECB) met het oog op de eventuele invoering van de digitale euro 'constructief steunen'. 'We mogen niet aan de zijlijn blijven staan bij deze ontwikkeling', aldus nog Scholz.

De ECB beslist deze zomer of het zich al dan niet toelegt op de creatie van een digitale euro. Cryptomunten worden door talloze landen van nabij bestudeerd. Verschillende centrale banken werken reeds aan een project, waarbij het crypto-yuan-project van China het verst lijkt te staan.

'Een soeverein Europa heeft nood aan innovatieve en competitieve betaaloplossingen', aldus Scholz. Daarom zal de grootste economie van de eurozone de werkzaamheden van de Europese Central Bank (ECB) met het oog op de eventuele invoering van de digitale euro 'constructief steunen'. 'We mogen niet aan de zijlijn blijven staan bij deze ontwikkeling', aldus nog Scholz.De ECB beslist deze zomer of het zich al dan niet toelegt op de creatie van een digitale euro. Cryptomunten worden door talloze landen van nabij bestudeerd. Verschillende centrale banken werken reeds aan een project, waarbij het crypto-yuan-project van China het verst lijkt te staan.