Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) maakt daarvoor iets meer dan 1 miljoen euro vrij, schrijft De Morgen.

Vlaanderen Radicaal Digitaal

De procedure om een studietoelage aan te vragen is ondanks een aantal versoepelingen nog steeds complex. Jaarlijks komen een honderdtal klachten binnen van mensen die hun centen pas halverwege het schooljaar krijgen. Daarnaast zijn er nog altijd gezinnen die geen aanvraag indienden terwijl ze daar wel recht op hebben. Het nieuwe systeem moet die problemen verhelpen. Tegen 2018 zou het klaar zijn.

BELGA
© BELGA

De automatische studietoelage past in het actieplan "Vlaanderen Radicaal Digitaal" van de minister. Tegen 2020 zouden alle contacten met de Vlaamse overheid snel en simpel via het internet moeten kunnen. Liesbeth Homans trekt 10 miljoen euro uit voor projecten om de digitalisering een boost te geven.

Ook Wonen Vlaanderen stapt de digitalisering tegemoet. Het krijgt 1,1 miljoen euro voor een Vlaams Loket Woningkwaliteit. Dat zal onder meer de vrijstellingen voor de 'krotbelasting' automatisch toekennen.

En Toegankelijk Vlaanderen zal een database ontwikkelen met informatie voor mensen met een handicap die een evenement willen bezoeken. (Belga/NS)

Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) maakt daarvoor iets meer dan 1 miljoen euro vrij, schrijft De Morgen.De procedure om een studietoelage aan te vragen is ondanks een aantal versoepelingen nog steeds complex. Jaarlijks komen een honderdtal klachten binnen van mensen die hun centen pas halverwege het schooljaar krijgen. Daarnaast zijn er nog altijd gezinnen die geen aanvraag indienden terwijl ze daar wel recht op hebben. Het nieuwe systeem moet die problemen verhelpen. Tegen 2018 zou het klaar zijn.Ook Wonen Vlaanderen stapt de digitalisering tegemoet. Het krijgt 1,1 miljoen euro voor een Vlaams Loket Woningkwaliteit. Dat zal onder meer de vrijstellingen voor de 'krotbelasting' automatisch toekennen.En Toegankelijk Vlaanderen zal een database ontwikkelen met informatie voor mensen met een handicap die een evenement willen bezoeken. (Belga/NS)