Het cliquetsysteem houdt in dat bij een daling van de dieselprijs, een deel van de daling ongedaan wordt gemaakt door een stijging van de bijzondere accijns. Het is de vijfde keer dat het cliquet dit jaar wordt toegepast. Het cliquetsysteem bestaat momenteel alleen voor diesel, omdat de regering de bijzondere accijns op diesel en die op benzine op termijn wil gelijkschakelen

Vanaf woensdag zal de staat zowat 0,577 euro bijzondere accijns heffen op een liter diesel. Ondanks de cliquet, komt de dieselprijs weer net onder de prijs van benzine 95 e10 (1,523 euro/liter). De daling is te danken aan de schommelingen van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.

Het cliquetsysteem houdt in dat bij een daling van de dieselprijs, een deel van de daling ongedaan wordt gemaakt door een stijging van de bijzondere accijns. Het is de vijfde keer dat het cliquet dit jaar wordt toegepast. Het cliquetsysteem bestaat momenteel alleen voor diesel, omdat de regering de bijzondere accijns op diesel en die op benzine op termijn wil gelijkschakelen Vanaf woensdag zal de staat zowat 0,577 euro bijzondere accijns heffen op een liter diesel. Ondanks de cliquet, komt de dieselprijs weer net onder de prijs van benzine 95 e10 (1,523 euro/liter). De daling is te danken aan de schommelingen van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.