De maximumprijs voor diesel daalt woensdag naar 1,536 euro per liter, wat 0,5 cent per liter minder is dan vandaag. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag.

De prijsdaling zou normaal iets groter zijn, maar opnieuw wordt het cliquetqsysteem toegepast. Daarbij wordt een deel van de prijsdaling ongedaan gemaakt door de bijzondere accijns te verhogen.

Het is de zevende keer dat het cliquet dit jaar wordt toegepast. Aanleiding voor de prijsdaling is het goedkoper worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten.

De maximumprijs voor diesel daalt woensdag naar 1,536 euro per liter, wat 0,5 cent per liter minder is dan vandaag. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag. De prijsdaling zou normaal iets groter zijn, maar opnieuw wordt het cliquetqsysteem toegepast. Daarbij wordt een deel van de prijsdaling ongedaan gemaakt door de bijzondere accijns te verhogen. Het is de zevende keer dat het cliquet dit jaar wordt toegepast. Aanleiding voor de prijsdaling is het goedkoper worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten.