Black Friday vindt volgende week vrijdag plaats. Op die dag bieden winkels allerlei promoties aan. Probleem dit jaar is dat niet-essentiële winkels gesloten zijn door de coronamaatregelen. In Frankrijk werd beslist de koopjesdag uit te stellen en ook in ons land zal contact worden opgenomen met de grote spelers met de bedoeling tot 'een gelijkaardige beslissing' te komen, aldus minister Dermagne.

Met het uitstel van de koopdag wil de regering zorgen voor een 'gelijk speelveld', nu heel wat winkels die de deuren moeten dicht houden door de coronacrisis onder zware druk staan, klinkt het bij de minister. Door het uitstel mikt de regering er op dat op Black Friday ook lokaal zal kunnen worden gekocht. Normaal zorgt die koopjesdag immers ook in de fysieke winkels voor meer omzet.

Een uitstel afdwingen kan de minister niet. Daarom zal Dermagne in gesprek gaan met de grote spelers, genre Bol.com of Amazon. Volgende vrijdag staat overigens ook een nieuwe vergadering geprogrammeerd van het Overlegcomité, waar de sluiting van de niet-essentiële winkels moet worden geëvalueerd.

Black Friday vindt volgende week vrijdag plaats. Op die dag bieden winkels allerlei promoties aan. Probleem dit jaar is dat niet-essentiële winkels gesloten zijn door de coronamaatregelen. In Frankrijk werd beslist de koopjesdag uit te stellen en ook in ons land zal contact worden opgenomen met de grote spelers met de bedoeling tot 'een gelijkaardige beslissing' te komen, aldus minister Dermagne.Met het uitstel van de koopdag wil de regering zorgen voor een 'gelijk speelveld', nu heel wat winkels die de deuren moeten dicht houden door de coronacrisis onder zware druk staan, klinkt het bij de minister. Door het uitstel mikt de regering er op dat op Black Friday ook lokaal zal kunnen worden gekocht. Normaal zorgt die koopjesdag immers ook in de fysieke winkels voor meer omzet.Een uitstel afdwingen kan de minister niet. Daarom zal Dermagne in gesprek gaan met de grote spelers, genre Bol.com of Amazon. Volgende vrijdag staat overigens ook een nieuwe vergadering geprogrammeerd van het Overlegcomité, waar de sluiting van de niet-essentiële winkels moet worden geëvalueerd.