Tarwe, sojaolie en suiker zijn gedaald in prijs op de internationale markten, stelt het financiële agentschap Bloomberg vast. De recessievrees speelt mee, maar ook het feit dat nieuwe oogsten de door de oorlog in Oekraïne geslonken voorraden weer aanvullen.

Dat de grondstofprijzen dalen, kan goed nieuws zijn voor consumenten die essentiële producten duurder hebben zien worden. Wel duurt het vaak wel een tijdje voor veranderingen in de grondstoffenprijs doordringen tot in de winkels. Bovendien blijft de export uit Oekraïne moeilijk door de oorlog.

Tarwe, sojaolie en suiker zijn gedaald in prijs op de internationale markten, stelt het financiële agentschap Bloomberg vast. De recessievrees speelt mee, maar ook het feit dat nieuwe oogsten de door de oorlog in Oekraïne geslonken voorraden weer aanvullen.Dat de grondstofprijzen dalen, kan goed nieuws zijn voor consumenten die essentiële producten duurder hebben zien worden. Wel duurt het vaak wel een tijdje voor veranderingen in de grondstoffenprijs doordringen tot in de winkels. Bovendien blijft de export uit Oekraïne moeilijk door de oorlog.