'Met het 'Summer Abo' wil NMBS haar bestaande abonnees bedanken door hen enerzijds een exclusief voordeel te bieden en anderzijds ook vrijetijdsverplaatsingen tijdens de daluren (off-peak) promoten', klinkt het in een persbericht.

Het zomerabonnement is een test. Het kost 59 euro per maand en kan worden gebruikt op weekdagen vanaf 9 uur en tijdens het weekend en op feestdagen de hele dag. Voor 40 euro extra per maand kan ook één persoon die op hetzelfde adres woont als de abonnee gebruikmaken van zo'n 'Summer Abo'.

Er gelden tijdens de zomervakantie nog andere promoties, zoals het Duo Ticket, waarmee twee reizigers voor de prijs van één Standard Ticket de trein kunnen nemen. Jongeren (tot 26 jaar) kunnen gebruikmaken van de Youth Holidays, waarmee ze tijdens schoolvakanties voor 18 euro per week of 29 euro per maand onbeperkt met de trein kunnen rijden. Voorts is er het Senior Ticket voor 65-plussers, of nog het Discovery Ticket om tegen de helft van de prijs met de trein naar een reeks pret-, dierenparken, musea... te gaan.

'Nu de brandstofprijzen pieken, is het essentieel dat NMBS een nog aantrekkelijker tariefaanbod blijft ontwikkelen om nieuwe reizigers naar de trein te lokken, zodat zoveel mogelijk Belgen vlot en goedkoper kunnen reizen', zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) in het persbericht.

'Met het 'Summer Abo' wil NMBS haar bestaande abonnees bedanken door hen enerzijds een exclusief voordeel te bieden en anderzijds ook vrijetijdsverplaatsingen tijdens de daluren (off-peak) promoten', klinkt het in een persbericht.Het zomerabonnement is een test. Het kost 59 euro per maand en kan worden gebruikt op weekdagen vanaf 9 uur en tijdens het weekend en op feestdagen de hele dag. Voor 40 euro extra per maand kan ook één persoon die op hetzelfde adres woont als de abonnee gebruikmaken van zo'n 'Summer Abo'.Er gelden tijdens de zomervakantie nog andere promoties, zoals het Duo Ticket, waarmee twee reizigers voor de prijs van één Standard Ticket de trein kunnen nemen. Jongeren (tot 26 jaar) kunnen gebruikmaken van de Youth Holidays, waarmee ze tijdens schoolvakanties voor 18 euro per week of 29 euro per maand onbeperkt met de trein kunnen rijden. Voorts is er het Senior Ticket voor 65-plussers, of nog het Discovery Ticket om tegen de helft van de prijs met de trein naar een reeks pret-, dierenparken, musea... te gaan.'Nu de brandstofprijzen pieken, is het essentieel dat NMBS een nog aantrekkelijker tariefaanbod blijft ontwikkelen om nieuwe reizigers naar de trein te lokken, zodat zoveel mogelijk Belgen vlot en goedkoper kunnen reizen', zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) in het persbericht.