De supermarktketen en de Zwitserse voedingsreus onderhandelen momenteel over nieuwe prijzen. Die gesprekken lopen moeilijker dan anders omdat de prijzen voor grondstoffen, energie en transport fel zijn gestegen.

Intussen lopen de onderhandelingen weer 'constructief' en heeft Nestlé de leveringen hervat. In de loop van de week zouden de lege rekken verdwenen moeten zijn, zegt een woordvoerster van Colruyt. Nestlé bevestigt dat en laat weten dat de gesprekken 'bijna afgerond zijn'.

Meer in het algemeen zegt Colruyt, dat sinds jaar en dag uitpakt met een laagsteprijsgarantie, dat het in de lopende onderhandelinsronde met zijn leveranciers 'grote en onverklaarbare verschillen' ziet voor gelijkaardige producten van verschillende producenten.

De retailgroep wil bovendien afspraken over wat er zal gebeuren als de uitzonderlijke kostenstijgingen ophouden. 'Wat gaat er met de prijzen gebeuren als de energiekosten en de grondstoffen weer dalen? In het belang van de klant willen we ook hierover heldere afspraken maken', luidt het.

De supermarktketen en de Zwitserse voedingsreus onderhandelen momenteel over nieuwe prijzen. Die gesprekken lopen moeilijker dan anders omdat de prijzen voor grondstoffen, energie en transport fel zijn gestegen. Intussen lopen de onderhandelingen weer 'constructief' en heeft Nestlé de leveringen hervat. In de loop van de week zouden de lege rekken verdwenen moeten zijn, zegt een woordvoerster van Colruyt. Nestlé bevestigt dat en laat weten dat de gesprekken 'bijna afgerond zijn'. Meer in het algemeen zegt Colruyt, dat sinds jaar en dag uitpakt met een laagsteprijsgarantie, dat het in de lopende onderhandelinsronde met zijn leveranciers 'grote en onverklaarbare verschillen' ziet voor gelijkaardige producten van verschillende producenten. De retailgroep wil bovendien afspraken over wat er zal gebeuren als de uitzonderlijke kostenstijgingen ophouden. 'Wat gaat er met de prijzen gebeuren als de energiekosten en de grondstoffen weer dalen? In het belang van de klant willen we ook hierover heldere afspraken maken', luidt het.