Het is momenteel drukker dan normaal bij de Vlaamse keuringscentra omwille van meerdere redenen. 'De zomer is sowieso een drukke periode, maar nu komt daar een inhaalbeweging van 400.000 voertuigen bovenop doordat de keuringsactiviteiten omwille van coronamaatregelen tijdelijk waren stopgezet', zegt Peeters. 'Tegelijk is er echter een tijdelijke stijging van het aantal tweedehandskeuringen, niet alleen uit Vlaanderen maar ook uit Brussel en Wallonië. De verkoop van tweedehandswagens is de afgelopen maanden fors gestegen, dat merken de keuringscentra ook.'

Volgens de minister stellen burgers hun bezoek aan de keuring vaak uit tot kort voor de vervaldatum van hun keuringsbewijs. Door de huidige drukte kan het dan gebeuren dat ze pas na de vervaldatum van hun keuringsbewijs een afspraak kunnen maken. Een voertuig aanbieden voor een periodieke keuring kan vanaf 2 maanden vóór de referentiedatum, met behoud van die datum.

Meer informatie vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

De voertuigen die van 13 maart tot en met 3 juni naar de keuring moesten, hebben omwille van de coronamaatregelen een verlengde geldigheid tot en met 4 november 2020. Politiediensten en verzekeraars zijn op de hoogte van dat uitstel. Volgens Peeters is de inhaalbeweging van de keuringen die omwille van de coronamaatregelen niet konden plaatsvinden ondertussen voor de helft gebeurd.

Het is momenteel drukker dan normaal bij de Vlaamse keuringscentra omwille van meerdere redenen. 'De zomer is sowieso een drukke periode, maar nu komt daar een inhaalbeweging van 400.000 voertuigen bovenop doordat de keuringsactiviteiten omwille van coronamaatregelen tijdelijk waren stopgezet', zegt Peeters. 'Tegelijk is er echter een tijdelijke stijging van het aantal tweedehandskeuringen, niet alleen uit Vlaanderen maar ook uit Brussel en Wallonië. De verkoop van tweedehandswagens is de afgelopen maanden fors gestegen, dat merken de keuringscentra ook.'Volgens de minister stellen burgers hun bezoek aan de keuring vaak uit tot kort voor de vervaldatum van hun keuringsbewijs. Door de huidige drukte kan het dan gebeuren dat ze pas na de vervaldatum van hun keuringsbewijs een afspraak kunnen maken. Een voertuig aanbieden voor een periodieke keuring kan vanaf 2 maanden vóór de referentiedatum, met behoud van die datum.Meer informatie vindt u op de website van de Vlaamse overheid.De voertuigen die van 13 maart tot en met 3 juni naar de keuring moesten, hebben omwille van de coronamaatregelen een verlengde geldigheid tot en met 4 november 2020. Politiediensten en verzekeraars zijn op de hoogte van dat uitstel. Volgens Peeters is de inhaalbeweging van de keuringen die omwille van de coronamaatregelen niet konden plaatsvinden ondertussen voor de helft gebeurd.