Ook huisbrandolie wordt donderdag opnieuw duurder. Voor bestellingen van meer dan 2.000 liter moet dan maximaal 1,3399 euro per liter betaald worden, een stijging met 5,18 eurocent. De recordprijs voor stookolie dateert van midden maart, toen maximaal 1,3908 euro pet liter betaald moest worden.

De prijsverhogingen zijn een gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten. De Europese leiders bereikten maandag een akkoord over een verbod op de import van Russische olie. Tegen het einde van het jaar zal meer dan 90 procent van de Russische olie in Europa van de markt gehaald worden.

Ook huisbrandolie wordt donderdag opnieuw duurder. Voor bestellingen van meer dan 2.000 liter moet dan maximaal 1,3399 euro per liter betaald worden, een stijging met 5,18 eurocent. De recordprijs voor stookolie dateert van midden maart, toen maximaal 1,3908 euro pet liter betaald moest worden.De prijsverhogingen zijn een gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten. De Europese leiders bereikten maandag een akkoord over een verbod op de import van Russische olie. Tegen het einde van het jaar zal meer dan 90 procent van de Russische olie in Europa van de markt gehaald worden.