Opnieuw liggen vooral de hoge energieprijzen aan de basis van de gestegen levensduurte, zo blijkt. De energieprijzen stegen het voorbije jaar met 49,81 procent, zegt Statbel.

Maar ook voeding wordt de jongste maanden flink duurder. De gemiddelde voedingsprijzen, inclusief alcoholische dranken, liggen nu 9,71 procent hoger dan een jaar geleden.

De sterkste prijsstijgingen in augustus waren voor elektriciteit, aardgas, brood en granen, kleding, suikerwaren, alcohol, hotelkamers, vlees en lichaamsverzorgingsproducten. Anderzijds werden motorbrandstoffen, huisbrandolie en fruit goedkoper.

De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van energieproducten en onbewerkte voedingsmiddelen, bedraagt in augustus 5,74 procent.

Opnieuw liggen vooral de hoge energieprijzen aan de basis van de gestegen levensduurte, zo blijkt. De energieprijzen stegen het voorbije jaar met 49,81 procent, zegt Statbel.Maar ook voeding wordt de jongste maanden flink duurder. De gemiddelde voedingsprijzen, inclusief alcoholische dranken, liggen nu 9,71 procent hoger dan een jaar geleden.De sterkste prijsstijgingen in augustus waren voor elektriciteit, aardgas, brood en granen, kleding, suikerwaren, alcohol, hotelkamers, vlees en lichaamsverzorgingsproducten. Anderzijds werden motorbrandstoffen, huisbrandolie en fruit goedkoper.De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van energieproducten en onbewerkte voedingsmiddelen, bedraagt in augustus 5,74 procent.