In september lag de inflatie op jaarbasis nog op 9,9 procent. Maar door een verdere versnelling de voorbije maand, stijgt dat cijfer nu dus tot boven de 10 procent. Vooral de energieprijzen (+41,9 procent) en de prijzen voor voedsel, alcohol en tabak (+13,1 procent) stuwen de inflatie.

Het inflatiecijfer in de eurozone heeft zijn hoogste niveau bereikt sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt. Het cijfer ligt ook hoger dan de 10,3 procent die analisten hadden verwacht.

In België bedroeg de inflatie volgens Eurostat 13,1 procent. De Europese dienst hanteert een andere berekeningswijze dan het Belgische statistiekbureau Statbel, dat vrijdag het inflatiecijfer voor oktober nog op 12,27 procent raamde.

In september lag de inflatie op jaarbasis nog op 9,9 procent. Maar door een verdere versnelling de voorbije maand, stijgt dat cijfer nu dus tot boven de 10 procent. Vooral de energieprijzen (+41,9 procent) en de prijzen voor voedsel, alcohol en tabak (+13,1 procent) stuwen de inflatie.Het inflatiecijfer in de eurozone heeft zijn hoogste niveau bereikt sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt. Het cijfer ligt ook hoger dan de 10,3 procent die analisten hadden verwacht.In België bedroeg de inflatie volgens Eurostat 13,1 procent. De Europese dienst hanteert een andere berekeningswijze dan het Belgische statistiekbureau Statbel, dat vrijdag het inflatiecijfer voor oktober nog op 12,27 procent raamde.