De Europese consumentenorganisatie Euroconsumers, waartoe ook Test Aankoop behoort, klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen. Volgens Test Aankoop gaat het om meer dan 3 miljoen iPhones die in de vier landen tussen 2014 en 2020 zijn verkocht. Per telefoon wordt een vergoeding van 60 euro gevraagd. De groepsvordering of 'class action' in ons land zal woensdag worden ingediend voor de Brusselse ondernemingsrechtbank, zegt woordvoerder Simon November van Test Aankoop.

Zo een procedure kan jaren duren, maar niets belet Apple om intussen te onderhandelen over een schikking, klinkt het. Eerder werd Apple om dezelfde reden aangeklaagd door tientallen Amerikaanse staten en door Amerikaanse iPhonegebruikers in een groepsvordering. In die zaken stemde Apple in met een minnelijke schikking van respectievelijk 113 miljoen dollar en maximaal 500 miljoen dollar.

'Apple heeft updates gepusht, wetende dat het telefoons zou vertragen', zegt Els Bruggeman, hoofd beleid en handhaving bij Euroconsumers woensdag in de Financial Times. In sommige gevallen vielen de telefoons zelfs uit. 'Europese consumenten willen behandeld worden met hetzelfde respect dat consumenten in de Verenigde Staten kregen'. Afgelopen zomer stuurde Euroconsumers al brieven naar Apple, met het verzoek te stoppen met de geplande veroudering en Europese consumenten te compenseren.

Apple noemde de aantijgingen 'feitelijk en juridisch onjuist'. In de Financial Times voegt het bedrijf eraan toe dat het altijd zijn doel is geweest om producten te maken waar de klant tevreden over is. 'Ervoor zorgen dat iPhones zo lang mogelijk meegaan, is daar een belangrijk onderdeel van.' Consumenten die in het bezit zijn of waren van een iPhone 6, 6 Plus, 6S en 6S Plus en schade hebben geleden, kunnen zich aanmelden bij Test Aankoop.

De Europese consumentenorganisatie Euroconsumers, waartoe ook Test Aankoop behoort, klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen. Volgens Test Aankoop gaat het om meer dan 3 miljoen iPhones die in de vier landen tussen 2014 en 2020 zijn verkocht. Per telefoon wordt een vergoeding van 60 euro gevraagd. De groepsvordering of 'class action' in ons land zal woensdag worden ingediend voor de Brusselse ondernemingsrechtbank, zegt woordvoerder Simon November van Test Aankoop.Zo een procedure kan jaren duren, maar niets belet Apple om intussen te onderhandelen over een schikking, klinkt het. Eerder werd Apple om dezelfde reden aangeklaagd door tientallen Amerikaanse staten en door Amerikaanse iPhonegebruikers in een groepsvordering. In die zaken stemde Apple in met een minnelijke schikking van respectievelijk 113 miljoen dollar en maximaal 500 miljoen dollar.'Apple heeft updates gepusht, wetende dat het telefoons zou vertragen', zegt Els Bruggeman, hoofd beleid en handhaving bij Euroconsumers woensdag in de Financial Times. In sommige gevallen vielen de telefoons zelfs uit. 'Europese consumenten willen behandeld worden met hetzelfde respect dat consumenten in de Verenigde Staten kregen'. Afgelopen zomer stuurde Euroconsumers al brieven naar Apple, met het verzoek te stoppen met de geplande veroudering en Europese consumenten te compenseren.Apple noemde de aantijgingen 'feitelijk en juridisch onjuist'. In de Financial Times voegt het bedrijf eraan toe dat het altijd zijn doel is geweest om producten te maken waar de klant tevreden over is. 'Ervoor zorgen dat iPhones zo lang mogelijk meegaan, is daar een belangrijk onderdeel van.' Consumenten die in het bezit zijn of waren van een iPhone 6, 6 Plus, 6S en 6S Plus en schade hebben geleden, kunnen zich aanmelden bij Test Aankoop.