De Europese gasprijzen staan historisch hoog. Krapte op de markt en onzekerheid over leveringen van aardgas vanuit Rusland - de Russen zijn goed voor een derde van het gas in Europa - stuwden de prijzen dinsdag naar een record van 187 euro per megawattuur.

Donderdag viel de prijs met 23 procent tot 132 euro op de Nederlandse TTF-Future, een referentieprijs voor aardgas in onze contreien. Een vloot van minstens tien tankers met LNG (vloeibaar gemaakt aardgas, red.) is onderweg vanuit de VS naar Europa. Van nog eens twintig tankers is de bestemming nog niet duidelijk. Dat moet helpen de krapte op de gasmarkt wat te verlichten.

De Europese gasprijzen staan historisch hoog. Krapte op de markt en onzekerheid over leveringen van aardgas vanuit Rusland - de Russen zijn goed voor een derde van het gas in Europa - stuwden de prijzen dinsdag naar een record van 187 euro per megawattuur. Donderdag viel de prijs met 23 procent tot 132 euro op de Nederlandse TTF-Future, een referentieprijs voor aardgas in onze contreien. Een vloot van minstens tien tankers met LNG (vloeibaar gemaakt aardgas, red.) is onderweg vanuit de VS naar Europa. Van nog eens twintig tankers is de bestemming nog niet duidelijk. Dat moet helpen de krapte op de gasmarkt wat te verlichten.