Ook al zijn de gezinnen nog steeds zeer pessimistisch over de huidige economische situatie, ze kijken vol optimisme naar de komende twaalf maanden. Het goede nieuws over de vaccins zorgt ervoor dat de gezinnen ervan uitgaan dat de coronacrisis in 2021 zal eindigen.

De indicator die het consumentenvertrouwen meet, komt in december uit op -8, tegen -15 in november. Het is van februari geleden dat de indicator zo hoog stond.

De gezinnen verwachten vooral dat de algemene economische situatie de komende twaalf maanden verbetert. Het is meer dan twee jaar geleden dat de verwachtingen daarover nog zo groot waren. Er is ook minder vrees voor een stijgende werkloosheid, ook al blijft die angst groter dan voor de crisis. De gezinnen schatten ook hun financiële situatie voor het komende jaar beter in. Ze denken vooral veel te zullen kunnen sparen.

Lees ook

'De echte faillissementsgolf komt in 2021'

Veel werknemers zullen impact van coronacrisis pas in 2021 voelen

Ook al zijn de gezinnen nog steeds zeer pessimistisch over de huidige economische situatie, ze kijken vol optimisme naar de komende twaalf maanden. Het goede nieuws over de vaccins zorgt ervoor dat de gezinnen ervan uitgaan dat de coronacrisis in 2021 zal eindigen.De indicator die het consumentenvertrouwen meet, komt in december uit op -8, tegen -15 in november. Het is van februari geleden dat de indicator zo hoog stond.De gezinnen verwachten vooral dat de algemene economische situatie de komende twaalf maanden verbetert. Het is meer dan twee jaar geleden dat de verwachtingen daarover nog zo groot waren. Er is ook minder vrees voor een stijgende werkloosheid, ook al blijft die angst groter dan voor de crisis. De gezinnen schatten ook hun financiële situatie voor het komende jaar beter in. Ze denken vooral veel te zullen kunnen sparen.