Vanaf vandaag kunnen gezinnen in Vlaanderen en Wallonië bij Colruyt terecht voor de levering van aardgas en groene stroom. De groep is al jaren actief op de energiemarkt, onder meer met eigen windmolenparken in de Noordzee, maar zet nu voor het eerst ook de stap naar de gewone consument.

Opvallend: het aanbod is beperkt tot 134.000 gezinnen. Dat is het aantal klanten dat Colruyt-dochter DATS 24 kan beleveren met de groene stroom die het zelf opwekt uit de eigen windparken op zee, het windmolenpark in Halle of de eigen biogasinstallatie in Quévy. 'Maar als er meer interesse is, kunnen we verder investeren in eigen productie en zo het aantal klanten uitbreiden', aldus een DATS 24-woordvoerder.

Klanten kunnen kiezen uit groene stroom, aardgas of beiden. Voor de groene stroom kunnen klanten zelf de bron kiezen: of de stroom van de windparken, of de groene stroom uit de biogasinstallatie, waar voedseloverschotten worden verwerkt.

Het bedrijf werkt met één formule: een contract met een variabele energieprijs. Een laagsteprijsgarantie - zoals voor de supermarkten van Colruyt - is er niet. DATS 24 zal voorlopig enkel elektriciteit en aardgas leveren in Vlaanderen en Wallonië, niet in Brussel. 'De levering van energie aan particulieren is nieuw voor ons. En Brussel is een complexe markt. We zien wel op termijn of we ook in Brussel gaan leveren'.

Vanaf vandaag kunnen gezinnen in Vlaanderen en Wallonië bij Colruyt terecht voor de levering van aardgas en groene stroom. De groep is al jaren actief op de energiemarkt, onder meer met eigen windmolenparken in de Noordzee, maar zet nu voor het eerst ook de stap naar de gewone consument.Opvallend: het aanbod is beperkt tot 134.000 gezinnen. Dat is het aantal klanten dat Colruyt-dochter DATS 24 kan beleveren met de groene stroom die het zelf opwekt uit de eigen windparken op zee, het windmolenpark in Halle of de eigen biogasinstallatie in Quévy. 'Maar als er meer interesse is, kunnen we verder investeren in eigen productie en zo het aantal klanten uitbreiden', aldus een DATS 24-woordvoerder.Klanten kunnen kiezen uit groene stroom, aardgas of beiden. Voor de groene stroom kunnen klanten zelf de bron kiezen: of de stroom van de windparken, of de groene stroom uit de biogasinstallatie, waar voedseloverschotten worden verwerkt.Het bedrijf werkt met één formule: een contract met een variabele energieprijs. Een laagsteprijsgarantie - zoals voor de supermarkten van Colruyt - is er niet. DATS 24 zal voorlopig enkel elektriciteit en aardgas leveren in Vlaanderen en Wallonië, niet in Brussel. 'De levering van energie aan particulieren is nieuw voor ons. En Brussel is een complexe markt. We zien wel op termijn of we ook in Brussel gaan leveren'.