Carrefour zegt dat de prijzen van meer dan 20.000 producten bevroren worden 'opdat de Belgen hun koopkracht kunnen behouden'. Alleen voor promoties, verse producten met sterk wisselende prijzen (vis, groenten en fruit) en producten van lokale producenten geldt de actie niet.

Tijdens de eerste lockdown in maart en april meldde consumentenorganisatie Test Aankoop dat supermarkten duurder waren geworden. Het Prijzenobservatorium van de overheid bevestigde dat later ook. De prijsstijgingen waren toen onder meer een gevolg van het verbod op promoties, dat de overheid deze keer achterwege heeft gelaten.

Het is ondertussen alle hens aan dek in de supermarkten. Alle medewerkers van het Carrefour-hoofdkantoor werden opgeroepen om te helpen in de winkels. En de keten zegt nog 860 jobs beschikbaar te hebben. Eerder liet concurrent Colruyt al weten 2.000 tijdelijke werknemers te zoeken.

Carrefour zegt dat de prijzen van meer dan 20.000 producten bevroren worden 'opdat de Belgen hun koopkracht kunnen behouden'. Alleen voor promoties, verse producten met sterk wisselende prijzen (vis, groenten en fruit) en producten van lokale producenten geldt de actie niet.Tijdens de eerste lockdown in maart en april meldde consumentenorganisatie Test Aankoop dat supermarkten duurder waren geworden. Het Prijzenobservatorium van de overheid bevestigde dat later ook. De prijsstijgingen waren toen onder meer een gevolg van het verbod op promoties, dat de overheid deze keer achterwege heeft gelaten.Het is ondertussen alle hens aan dek in de supermarkten. Alle medewerkers van het Carrefour-hoofdkantoor werden opgeroepen om te helpen in de winkels. En de keten zegt nog 860 jobs beschikbaar te hebben. Eerder liet concurrent Colruyt al weten 2.000 tijdelijke werknemers te zoeken.