Vanaf zaterdag mogen de terrassen weer open. In de supermarkten hebben de prijsstijgingen zich ht voorbije jaar laten voelen. De afgelopen tien jaar steeg de consumptieprijs gemiddeld met 2,5 procent per jaar, terwijl de productieprijs in die periode gemiddeld met 1,7 procent per jaar steeg. Het voorbije jaar - tussen maart 2020 en maart 2021 - bedroeg de toename liefst 4,4 procent. En tijdens dat coronajaar stegen de prijzen in België sneller dan in Duitsland en Frankrijk, maar hield de toename gelijke tred met Nederland.

De brouwerijen lijken intussen nog stand te houden. Volgens Statbel is er sinds maart 2020 maar één faillissement uitgesproken, al waarschuwt Verhelst dat corona er stevig inhakt en de economische situatie zeer ernstig blijft. Dat de terrassen zaterdag openen, noemt ze dan ook een goede zaak voor de horeca-ondernemers en de brouwers. Staatssecretaris De Bleeker belooft de prijsstijgingen te zullen opvolgen om de consument zo goed mogelijk in te lichten.

Vanaf zaterdag mogen de terrassen weer open. In de supermarkten hebben de prijsstijgingen zich ht voorbije jaar laten voelen. De afgelopen tien jaar steeg de consumptieprijs gemiddeld met 2,5 procent per jaar, terwijl de productieprijs in die periode gemiddeld met 1,7 procent per jaar steeg. Het voorbije jaar - tussen maart 2020 en maart 2021 - bedroeg de toename liefst 4,4 procent. En tijdens dat coronajaar stegen de prijzen in België sneller dan in Duitsland en Frankrijk, maar hield de toename gelijke tred met Nederland. De brouwerijen lijken intussen nog stand te houden. Volgens Statbel is er sinds maart 2020 maar één faillissement uitgesproken, al waarschuwt Verhelst dat corona er stevig inhakt en de economische situatie zeer ernstig blijft. Dat de terrassen zaterdag openen, noemt ze dan ook een goede zaak voor de horeca-ondernemers en de brouwers. Staatssecretaris De Bleeker belooft de prijsstijgingen te zullen opvolgen om de consument zo goed mogelijk in te lichten.