Het vertrouwen van de Belgische consumenten is in februari voor de tweede maand op rij gestegen. Daarbij verhoogden de huishoudens voor het eerst in acht maanden hun spaarintenties. Enkel over de financiële situatie van hun gezin toonden de bevraagde consumenten zich deze maand pessimistischer, waarschijnlijk door de sterke stijging van de inflatie. Dat meldt de Nationale Bank vrijdag.

De indicator kwam uit op 1, tegenover -2 in januari. Het consumentenvertrouwen keert zo terug naar het niveau van november. Volgens de Nationale Bank is de stijging vooral het gevolg van duidelijk gunstigere vooruitzichten voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vooruitzichten voor de algemene economische situatie in België zijn zeer lichtjes verbeterd.

Het vertrouwen van de Belgische consumenten is in februari voor de tweede maand op rij gestegen. Daarbij verhoogden de huishoudens voor het eerst in acht maanden hun spaarintenties. Enkel over de financiële situatie van hun gezin toonden de bevraagde consumenten zich deze maand pessimistischer, waarschijnlijk door de sterke stijging van de inflatie. Dat meldt de Nationale Bank vrijdag.De indicator kwam uit op 1, tegenover -2 in januari. Het consumentenvertrouwen keert zo terug naar het niveau van november. Volgens de Nationale Bank is de stijging vooral het gevolg van duidelijk gunstigere vooruitzichten voor de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. De vooruitzichten voor de algemene economische situatie in België zijn zeer lichtjes verbeterd.