DataNews

De digitale valuta bitcoin zet zijn recente opmars voort. De munt werd woensdagochtend verhandeld aan een recordwaarde van meer dan 28.000 dollar per stuk. Alleen al in december won bitcoin 47 procent aan waarde.

DataNews

Bitcoin en regen hebben in Scandinavië veel met elkaar van doen. Zweden en Noorwegen blijken momenteel de goedkoopste plaatsen ter wereld om de cryptomunten te minen, meldt financieel persbureau Bloomberg. Dat heeft te maken met het milde en natte weer in de regio.

Cambio autodelen Vlaanderen heeft de kaap van 25.000 leden overschreden. 'Ondanks de grote impact van COVID-19 op het gebruik van deelwagens blijkt de Vlaming open te staan voor een duurzame mobiliteitskeuze. Met een ledengroei van 15 procent op jaarbasis doet 'coronajaar' 2020 niet veel onder in vergelijking met andere jaren', meldt de organisatie maandag in een persbericht

Wie over maaltijd- en ecocheques beschikt die dit jaar zijn vervallen, moet van de uitgiftekantoren nieuwe cheques krijgen die opnieuw respectievelijk 12 tot 24 maanden geldig zijn. De Kamercommissie Sociale Zaken heeft daarvoor vrijdag een voorstel van Nahima Lanjri (CD&V) unaniem goedgekeurd.

De federale regering kent dit jaar een premie van 10 euro bruto per dag toe aan werknemers die door de coronapandemie langer dan twee maanden tijdelijk werkloos zijn geweest. Dat heeft minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) vrijdag aangekondigd.

Slechts 30 procent van de Belgen ondervindt inkomensverlies, terwijl het Europese gemiddelde op 35 procent ligt, blijkt uit het 'European Consumer Payment Report' van incassobureau Intrum Justitia. België staat voor "financieel welzijn" op een negende plaats in Europa, op een totaal van 24 landen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere iPhone 6-modellen hebben vertraagd door middel van software-updates. Dit om gebruikers te verleiden een nieuwe iPhone te kopen. Woensdag wordt in België en in Spanje een groepsvordering ingediend, zegt Test-Aankoop. De volgende weken gebeurt hetzelfde in Italië en Portugal.