De sterk gestegen olieprijzen hebben ook effect voor wie met het vliegtuig op vakantie wil. Via de zogenaamde brandstoftoeslag rekenen sommige touroperatoren de prijs door aan de consument. Daardoor kan een reis tientallen euro's duurder worden, zelfs nog na boeking.

Klanten van energieleverancier Mega zullen voortaan rechtstreeks in hun klantenruimte een voorgestelde verhoging van aanbetaling kunnen aanvaarden, wijzigen of weigeren zonder dat ze daarvoor telefonisch contact met Mega moeten opnemen. Mega engageerde zich daartoe na een gesprek met Test-Aankoop, zo meldt die laatste woensdag.

Trends

Het consumentenvertrouwen in België is in oktober gedaald naar een score van 4, hetzelfde peil als in mei, meldt de Nationale Bank (NBB) donderdag. Een maand eerder (8) was er nog sprake van het hoogste peil van de indicator van het consumentenvertrouwen sinds maart 2001.

DataNews

Facebook begint aan een proef met zijn digitale portemonnee Novi, waarmee mensen direct en zonder extra kosten geld moeten kunnen versturen en ontvangen. De test zal plaatsvinden op kleine schaal in de Verenigde Staten en Guatemala.

Supermarktketen Aldi Nord, de groep waartoe ook de winkels in ons land behoren, test vanaf begin volgend jaar een kassaloze winkel in Utrecht. Dat meldt de woordvoerder van Aldi België, Dieter Snoeck. Als de test goed verloopt, komt het concept mogelijk ook naar ons land.