Ilse De Witte

Het verschil in kostprijs tussen wagens op fossiele brandstoffen en elektrische wagens is voor de kleinere modellen nog erg groot, en de fiscale voordelen zijn beperkt. Bij de grotere wagens zijn de plug-inhybrides interessant. Elektrisch rijden moet u voorlopig vooral doen voor het milieu en minder voor uw portefeuille, al verandert dat wellicht naarmate de wetgeving strenger wordt.

Vorig jaar heeft 77 procent van de Vlamingen van 16 tot 74 jaar online aankopen gedaan voor privégebruik. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Dat aandeel is de voorbije jaren sterk gestegen.

Trends

De inflatie in de eurozone is in februari stabiel gebleven. De kosten voor het levensonderhoud stegen in vergelijking met februari vorig jaar met 0,9 procent, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat woensdag.

Knack Weekend

Een nieuw hoofdstuk in de saga die de strijd tussen de zuivel- en plantaardige industrie intussen genoemd kan worden: producenten van plantaardige zuivelalternatieven zullen misschien geen foto's van hun product meer op de verpakking mogen zetten omdat dat te hard op melk lijkt.

Ondanks de coronacrisis, is de koopkracht van de meerderheid van de gezinnen er vorig jaar op vooruit gegaan. Maar ook de ongelijkheid is in 2020 toegenomen. Voor wie het al moeilijk had om rond te komen, was 2020 extra lastig. Dat blijkt maandag uit een enquête van de verbruikersorganisatie Test Aankoop naar de koopkracht en het spaarpotentieel van de consument.

Trends
Daan Killemaes

Tijdens de coronacrisis hebben heel wat bedrijven, soms omdat het niet anders kon, de weg naar e-commerce gevonden. Volgens de vijfde editie van de E-commercebarometer, een initiatief van het consultantbedrijf The House of Marketing en SafeShops.be, de Belgische e-commercevereniging, werden er vorig jaar 20.000 nieuwe webshops opgericht. "Dat klant zou het niet meer begrijpen als je hem online niets kan bieden", zegt Els Breugelmans, retailexpert en professor marketing aan de KU Leuven.