De onlineverkoop van voedingsproducten is in opmars in ons land, zo blijkt uit de jongste statistieken van BeCommerce, de Belgische vereniging van e-commercebedrijven. Voedingsproducten - waaronder ook dierenvoeding - kende een stijging met maar liefst 51 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, al blijft het globale aandeel wel beperkt tot 4 procent van alle online uitgaven.

De inflatie in België is in augustus verder opgelopen, tot 2,73 procent, vooral onder impuls van de hoge energieprijzen. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. Dat blijkt maandag uit cijfers van het statistiekbureau Statbel.

Jef Poortmans

Adidas is het meest duurzame modebedrijf dat genoteerd staat op de beurs, gevolgd door het Britse Next en het Spaanse Inditex. Primark bengelt helemaal onderaan, zo blijkt uit de ranking van een Britse vermogensbeheerder Schroders.

Trends

In de eurozone is de inflatie in juli boven de grens van 2 procent beland. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen met 2,2 procent. Dat heeft het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag bekendgemaakt. De inflatie belandt daarmee op het hoogste peil sinds oktober 2018.

In de afgelopen 12 maanden werden meer dan 257.000 aanbiedingen in diverse productcategorieën op de verkoopsite 2dehands geplaatst, ruim 7% meer dan het jaar voordien. Vooral in de categorieën huis en inrichting, doe-het-zelf en verbouwen, tuin en terras worden heel wat spullen gratis weggegeven.