Colruyt blijft goedkoopste supermarkt

18/12/17 om 08:23 - Bijgewerkt om 15:55

Bron: Belga

Colruyt blijft de goedkoopste supermarkt van het land, gevolgd door Albert Heijn en Okay, dat ook deel uitmaakt van de Colruyt-groep. Dat heeft consumentenorganisatie Test-Aankoop geconcludeerd na een prijsvergelijkende studie.

Colruyt blijft goedkoopste supermarkt

© belga

Test-Aankoop vergeleek de prijs van de producten in 237 verschillende winkels die behoren tot negentien ketens. Tijdens vijf onaangekondigde bezoeken werd de prijs van 48.864 producten onder de loep genomen. De onderzoekers maakten een onderscheid tussen winkelkarren met enkel internationale merken, witte producten, huismerken en een mix van internationale merken en huismerken en witte producten.

Colruyt is net zoals de voorbije jaren de goedkoopste supermarkt. Voor de gemengde winkelkar betaalt een klant 3 procent minder bij Colruyt dat bij Albert Heijn en 4 procent minder dan bij Okay. Smatch en Match zijn dan weer respectievelijk 20 en 18 procent duurder.

Ook op het vlak van de witte producten is Colruyt het goedkoopste. De huismerken van Aldi en Lidl zijn op hun beurt weer 25 procent goedkoper dan bij Colruyt.

Daarnaast peilde Test-Aankoop bij 4.000 klanten naar hun tevredenheid. Daaruit komt Bio-Planet, eveneens onderdeel van de Colruyt-groep, naar voor als de beste supermarkt.

Onze partners