De website www.verdien1000euro.be de consument, door middel van een schatting, hoeveel hij kan besparen door zich een duurzamere levensstijl aan te meten. Het doel van deze studie is de consument ertoe aan te zetten duurzamer te leven en respectvoller met het milieu om te gaan.

Sinds 2006 heeft elke respondent, door middel van aanpassingen aan zijn consumptiegedrag, voor zijn gezin 2147 euro per jaar bespaard. Op de website vindt u animaties die u een globaal overzicht geven van de mogelijke effecten van de besparingen op het budget van gezinnen.

Wie de online vragenlijst invult, kan perfect zien welke besparingen hij reeds doet en welke nog mogelijk zijn. Op basis van de antwoorden wordt trouwens een individueel en gepersonaliseerd advies geformuleerd. Na de test worden enkele praktische tips gegeven over hoe men nog besparingen kan doen.

Johan Steenackers

De website www.verdien1000euro.be de consument, door middel van een schatting, hoeveel hij kan besparen door zich een duurzamere levensstijl aan te meten. Het doel van deze studie is de consument ertoe aan te zetten duurzamer te leven en respectvoller met het milieu om te gaan. Sinds 2006 heeft elke respondent, door middel van aanpassingen aan zijn consumptiegedrag, voor zijn gezin 2147 euro per jaar bespaard. Op de website vindt u animaties die u een globaal overzicht geven van de mogelijke effecten van de besparingen op het budget van gezinnen. Wie de online vragenlijst invult, kan perfect zien welke besparingen hij reeds doet en welke nog mogelijk zijn. Op basis van de antwoorden wordt trouwens een individueel en gepersonaliseerd advies geformuleerd. Na de test worden enkele praktische tips gegeven over hoe men nog besparingen kan doen. Johan Steenackers