De Beleggerscompetitie editie 2013, die op vrijdag 17 mei na de slotbel op de beurs werd afgesloten, is een groot succes geworden.

Vier vragen aan Michaël Nevejan, organisator van de Beleggerscompetitie.

Ben je tevreden?

"Jazeker. De Beleggerscompetitie was een groot succes, met meer dan 26.000 deelnemers van wie het merendendeel tot de laatste dag actief heeft belegd. Dat zijn er ruim 11.000 meer dan vorig jaar. Het nieuw ontwikkelde platform heeft perfect gewerkt, zowel op pc als op de mobiele sites en smartphones."

"Er was ook heel wat animo rond de competitie. De dagelijkse vraagjes waarmee je telkens 250 euro kon verdienen, en de 'invite a friend' hebben ervoor gezorgd dat er veel meer transacties hebben plaatsgevonden, en dat de competitie eigenlijk veel actiever werd gespeeld dan de vorige jaren."

Hoe verliep het debuut van het aparte studentenklassement?

"De beslissing om studenten via een apart klassement te laten meespelen, was een schot in de roos. Meer dan 6500 studenten hebben meegespeeld. De studentenorganisties Capitant en Dow Jones Club zorgden voor extra sfeer en animo op de sociale netwerken en de site. En de competitie bleef spannend tot de laatste minuut."

Zijn je er een aantal zaken opgevallen?

"Raar maar waar blijkt dat de ervaren beleggers, daytraders en beleggers die bereid zijn een heel hoog risico te nemen, niet altijd de beste beleggers zijn. Wel integendeel. Zij eindigen in de meeste gevallen onderaan de rangschikking, terwijl de 'buy en hold' beleggers, de waarde- en dividendbeleggers met een gemiddelde ervaring, het merkelijk beter doen."

Opmerkelijk ook - maar niet verwonderlijk - dat beleggers met grijs haar het best presteren, terwijl de blondharigen het nipt halen van de rood-, zwart- en bruinharigen. De beste beleggers rijden met een Toyota of Mercedes, gevolgd door de klassiekers Citroën, Opel, Ford. De eigenaars van een Seat doen er beter aan hun centen op het spaarboekje te laten aangroeien."

Worden er al nieuwigheden gepland voor de volgende editie?

"Nieuwigheden voor volgende editie hebben we (nog) niet gepland. Zoals eerder gezegd hebben we dit jaar enkele geslaagde ingrepen doorgevoerd. Het nieuwe platform is zeer stabiel. We zullen ons nog wel beraden of we iets speciaals kunnen doen met turbo's, maar ik hou de verrassing liever in petto tot volgend jaar." (KVDA/BO)

De winnaars worden zaterdag 1 juni om 17 uur bekendgemaakt op Finance Day. Daar zal blijken wie de eigenaars worden van de 2 prachtige Fords. Inschrijven kan via www.financeday.be.

De Beleggerscompetitie editie 2013, die op vrijdag 17 mei na de slotbel op de beurs werd afgesloten, is een groot succes geworden. Vier vragen aan Michaël Nevejan, organisator van de Beleggerscompetitie. Ben je tevreden?"Jazeker. De Beleggerscompetitie was een groot succes, met meer dan 26.000 deelnemers van wie het merendendeel tot de laatste dag actief heeft belegd. Dat zijn er ruim 11.000 meer dan vorig jaar. Het nieuw ontwikkelde platform heeft perfect gewerkt, zowel op pc als op de mobiele sites en smartphones." "Er was ook heel wat animo rond de competitie. De dagelijkse vraagjes waarmee je telkens 250 euro kon verdienen, en de 'invite a friend' hebben ervoor gezorgd dat er veel meer transacties hebben plaatsgevonden, en dat de competitie eigenlijk veel actiever werd gespeeld dan de vorige jaren."Hoe verliep het debuut van het aparte studentenklassement?"De beslissing om studenten via een apart klassement te laten meespelen, was een schot in de roos. Meer dan 6500 studenten hebben meegespeeld. De studentenorganisties Capitant en Dow Jones Club zorgden voor extra sfeer en animo op de sociale netwerken en de site. En de competitie bleef spannend tot de laatste minuut." Zijn je er een aantal zaken opgevallen? "Raar maar waar blijkt dat de ervaren beleggers, daytraders en beleggers die bereid zijn een heel hoog risico te nemen, niet altijd de beste beleggers zijn. Wel integendeel. Zij eindigen in de meeste gevallen onderaan de rangschikking, terwijl de 'buy en hold' beleggers, de waarde- en dividendbeleggers met een gemiddelde ervaring, het merkelijk beter doen." Opmerkelijk ook - maar niet verwonderlijk - dat beleggers met grijs haar het best presteren, terwijl de blondharigen het nipt halen van de rood-, zwart- en bruinharigen. De beste beleggers rijden met een Toyota of Mercedes, gevolgd door de klassiekers Citroën, Opel, Ford. De eigenaars van een Seat doen er beter aan hun centen op het spaarboekje te laten aangroeien." Worden er al nieuwigheden gepland voor de volgende editie? "Nieuwigheden voor volgende editie hebben we (nog) niet gepland. Zoals eerder gezegd hebben we dit jaar enkele geslaagde ingrepen doorgevoerd. Het nieuwe platform is zeer stabiel. We zullen ons nog wel beraden of we iets speciaals kunnen doen met turbo's, maar ik hou de verrassing liever in petto tot volgend jaar." (KVDA/BO)