Daardoor is de speculatie toegenomen dat de centrale bank de stijging van de nationale munt zal proberen af te remmen. In de afgelopen weken is die centrale bank regelmatig tussenbeide gekomen om de vaart van de frank af te remmen.

Ook ten opzichte van de dollar is de Zwitserse frank vorige week fors gestegen. De Zwitserse economie zal dit jaar sterker dan verwacht stijgen, dit vanwege hogere consumentenbestedingen en een globaal herstel van de export.

De Zwitserse nationale bank verklaarde vorige week de passende maatregelen te zullen nemen om prijsstabiliteit te garanderen wanneer de Europese begrotingscrisis het deflatiegevaar opnieuw doet toenemen.

Ten opzichte van de euro bereikte de Zwitserse frank het hoogste prijsniveau sinds 1999. Dit jaar is de frank al met bijna 10% gestegen ten opzichte van de euro.

Marcus Hettinger, strateeg bij Credit Suisse Group AG in Zurich, is van mening dat de Zwitserse nationale bank niet zal tussenbeide gaat komen zolang de stijging van de frank niet te snel gebeurt.

Daardoor is de speculatie toegenomen dat de centrale bank de stijging van de nationale munt zal proberen af te remmen. In de afgelopen weken is die centrale bank regelmatig tussenbeide gekomen om de vaart van de frank af te remmen. Ook ten opzichte van de dollar is de Zwitserse frank vorige week fors gestegen. De Zwitserse economie zal dit jaar sterker dan verwacht stijgen, dit vanwege hogere consumentenbestedingen en een globaal herstel van de export. De Zwitserse nationale bank verklaarde vorige week de passende maatregelen te zullen nemen om prijsstabiliteit te garanderen wanneer de Europese begrotingscrisis het deflatiegevaar opnieuw doet toenemen. Ten opzichte van de euro bereikte de Zwitserse frank het hoogste prijsniveau sinds 1999. Dit jaar is de frank al met bijna 10% gestegen ten opzichte van de euro. Marcus Hettinger, strateeg bij Credit Suisse Group AG in Zurich, is van mening dat de Zwitserse nationale bank niet zal tussenbeide gaat komen zolang de stijging van de frank niet te snel gebeurt.