De Zwitserse frank steeg vanmorgen met 1,50% tot 1,2844 euro, maar kon ook ten opzichte van vrijwel andere belangrijke valuta's een stijging laten optekenen. Voor de concurrentiepositie van de Zwitserse bedrijven is dat geen goede zaak.

Ray Farris, head of foreign-exchange strategy bij Credit Suisse Group AG in Londen, stelt dat alle factoren momenteel voor een belegging in Zwitserse franken pleiten. Farris verwacht dat de koers van de frank nog verder kan stijgen.

Hij stelt vast dat de reactie op de Amerikaanse werkloosheidscijfers positief was omdat die niet slechter dan verwacht waren. 'Niet slechter' is echter helemaal iets anders dan goed.

De Zwitserse frank steeg vanmorgen met 1,50% tot 1,2844 euro, maar kon ook ten opzichte van vrijwel andere belangrijke valuta's een stijging laten optekenen. Voor de concurrentiepositie van de Zwitserse bedrijven is dat geen goede zaak. Ray Farris, head of foreign-exchange strategy bij Credit Suisse Group AG in Londen, stelt dat alle factoren momenteel voor een belegging in Zwitserse franken pleiten. Farris verwacht dat de koers van de frank nog verder kan stijgen. Hij stelt vast dat de reactie op de Amerikaanse werkloosheidscijfers positief was omdat die niet slechter dan verwacht waren. 'Niet slechter' is echter helemaal iets anders dan goed.