Bovendien biedt de frank zekerheid in periodes dat de euro zwak gestemd blijft. Op basis van de evolutie van de optiekoersen verwachten de beleggers een verdere stijging van de koers van de euro.

De vraag naar call-opties op de Zwitserse frank is vorige week gestegen tot het hoogste niveau sinds 29 juni. Twee dagen later bereikte de frank een nieuwe piekkoers tegenover de euro.

Manuel Oliveri, strateeg in Zurich bij UBS AG, verwacht dat de frank over de komende drie tot zes maanden met 3,78% zal stijgen tegenover de euro, meer bepaald tot het niveau van 1,30 Zwitserse frank voor een euro.

De Zwitserse economie herstelt zich snel, waarbij de werkloosheidsgraad het laagste niveau in een jaar heeft bereikt. De centrale bank rekent nu voor 2010 op een groei van het BBP met 2%.

Anderzijds kunnen besparingsmaatregelen de groei in andere Europese landen gaan afremmen. Marcus Hettinger, strateeg bij Credit Suisse Group AG in Zurich, verwacht dan ook dat de Zwitserse centrale bank haar basisrente sneller zal verhogen dan de ECB.

Bovendien biedt de frank zekerheid in periodes dat de euro zwak gestemd blijft. Op basis van de evolutie van de optiekoersen verwachten de beleggers een verdere stijging van de koers van de euro. De vraag naar call-opties op de Zwitserse frank is vorige week gestegen tot het hoogste niveau sinds 29 juni. Twee dagen later bereikte de frank een nieuwe piekkoers tegenover de euro. Manuel Oliveri, strateeg in Zurich bij UBS AG, verwacht dat de frank over de komende drie tot zes maanden met 3,78% zal stijgen tegenover de euro, meer bepaald tot het niveau van 1,30 Zwitserse frank voor een euro. De Zwitserse economie herstelt zich snel, waarbij de werkloosheidsgraad het laagste niveau in een jaar heeft bereikt. De centrale bank rekent nu voor 2010 op een groei van het BBP met 2%. Anderzijds kunnen besparingsmaatregelen de groei in andere Europese landen gaan afremmen. Marcus Hettinger, strateeg bij Credit Suisse Group AG in Zurich, verwacht dan ook dat de Zwitserse centrale bank haar basisrente sneller zal verhogen dan de ECB.