UBS en Credit Suisse hebben recent de fees voor de opslag van goud verhoogd. Daarmee willen ze hun klanten - op de eerste plaats andere banken, hedge funds en institutionele beleggers - er toe brengen om voor een andere manier van opslag te kiezen.

In de huidige vorm belandt het opgeslagen goud inderdaad op de balans van de banken, waardoor deze gedwongen worden om hun kapitaalreserves te verhogen. Daarnaast brengt de huidige manier van opslag voor de Zwitserse banken ook extra kosten met zich mee.

UBS en Credit Suisse hebben recent de fees voor de opslag van goud verhoogd. Daarmee willen ze hun klanten - op de eerste plaats andere banken, hedge funds en institutionele beleggers - er toe brengen om voor een andere manier van opslag te kiezen. In de huidige vorm belandt het opgeslagen goud inderdaad op de balans van de banken, waardoor deze gedwongen worden om hun kapitaalreserves te verhogen. Daarnaast brengt de huidige manier van opslag voor de Zwitserse banken ook extra kosten met zich mee.