Het is een goed teken dat er interesse is van beleggers in dit soort leningen, omdat banken in de komende jaren veel van dit soort leningen uit zullen geven om aan de hogere kapitaalseisen te voldoen.

Barclays verwacht dat de markt in 2018 is gegroeid naar Eur 700 mrd. De leningen zullen waarschijnlijk alleen aan institutionele beleggers aangeboden worden.

Bovendien vindt Theodoor Gilissen Bankiers deze producten niet geschikt voor particuliere obligatiebeleggers, vanwege de conversiecomponent, het hoge risicoprofiel en omdat de markt nog in de kinderschoenen staat.

Het is een goed teken dat er interesse is van beleggers in dit soort leningen, omdat banken in de komende jaren veel van dit soort leningen uit zullen geven om aan de hogere kapitaalseisen te voldoen. Barclays verwacht dat de markt in 2018 is gegroeid naar Eur 700 mrd. De leningen zullen waarschijnlijk alleen aan institutionele beleggers aangeboden worden. Bovendien vindt Theodoor Gilissen Bankiers deze producten niet geschikt voor particuliere obligatiebeleggers, vanwege de conversiecomponent, het hoge risicoprofiel en omdat de markt nog in de kinderschoenen staat.